Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, hastaneye 3 yeni röntgen teknisyeni alınmasına yönelik yazılı sınavın yapıldığını belirten Gülle, söz konusu süreçte Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından gerçekleştirilecek mülakat aşamasına gelindiğini aktardı.

Gülle, Kamu-Sen’in bu noktada greve gitmesini anlamsız bulduğunu dile getirerek, sendikanın tutumunu eleştirdi.

“NASIL GREV YAPARIM DİYE DİDİNEN BİR ANLAYIŞ VAR…”

“Yürüyüp durup, nasıl grev yaparım diye didinen bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil” diyen Ahmet Gülle, sabah hastaneye giden hastaların yaşadığı mağduriyete dikkat çekti.

Hastaların işlemlerinin başlatıldığını, ilaç verileceklerin kanüllerinin takıldığını kaydeden Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, “Bunları çıkartarak hastaları mağdur eden ve hastalara gereksiz yere acı çektirten anlayış kabul edilemez” dedi.

“GREV YAPIP SAĞLIK HİZMETLERİNİ AKSATMAK ETİK DEĞİL…”

Söz konusu istihdamların yapılacağının belli olduğunu, ancak Kamu Hizmeti Komisyonu’ndan kaynaklanan bir gecikme yaşandığını vurgulayan Gülle, şunları ekledi:

“Sendikacılık yapılıyor gerekçesiyle hastaların mağdur edilmesi ve hizmetlerin aksamasına sebebiyet verilmesi hiçbir etik anlayışa sığmaz. Böylesine anlamsız ve talihsiz bir anlayış, sağlık uygulamalarıyla asla uyuşmaz.”

“SAĞLIKTA GREV BU KADAR KOLAY VE BASİT SEBEPLERE DAYANDIRILMAMALI…”

Bakan Gülle, sağlığın en hassas konuların başında geldiğini de belirttiği açıklamasında, “Sağlıkta grev gerekçeleri bu kadar kolay ve basit mi?” diye de sordu.

KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş, 20 Mayıs’ta yaptığı yazılı açıklamada, tomografi ve röntgende görev yapan üyelerinin 22 Mayıs’tan itibaren aylık çalışma saatlerinden fazla nöbet ve/veya on-call hizmeti vermeyeceğini duyurmuştu.