Bağımsız milletvekili Menteş Gündüz, su konusunda söz alarak, “Bu su başka ülkeye gitseydi o insanların heykelleri dikilirdi,  peki biz ne yapıyoruz? Yönetilirdi, yönetilemezdi tartışması yapıyoruz, Bu siyasi primle herhalde bir sonraki seçim garantileniyor” dedi.

Suyun fiyatının ve kullanıcıya ne kadara mal olacağının önemli olduğunu söyleyen Gündüz, Meclis’ten geçirilen İhale Yasası’nın ihale ve denetim konusunda önemli bir yasa olacağını kaydetti.

Menteş Gündüz, Türkiye’nin 1920’lerden beri Kıbrıs’a desek verdiğini ifade ederek, “Türkiye’yi öcü gibi göstermek popülizmden başka bir şey değil” dedi.

ANGOLEMLİ: “BU BİR TEKELLEŞME”

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, su anlaşması konusunda yaptığı konuşmada ülkedeki durumu da eleştirdi.

Angolemli, “Bizi yönetenler ta başından yanlışlar yaptı. Kendi kendilerini yönetme duygularından çok uzakta kaldı. Bugün maaşları ödeyemiyor, çiftçiden aldığımız arpanın parasını veremiyoruz” dedi.

Özelleştirmenin dünyanın birçok yerinde olduğunu ancak bunun için gerekli denetimlerin olduğunu söyleyen Angolemli, “Bu bir tekelleşmedir. Bu anlaşmanın Meclis’te reddedilmesini ve yeninden görüşülmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÇAVUŞOĞLU

Angolemli’den sonra UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu söz aldı. Çavuşoğlu, “Çocukluğumuzdan beri duyduğumuz ‘Türkiye’den su gelecek’ söylemleri en sonunda hayata geçiyor. Ne mutlu ki bizim de bu projede bir tuzumuz var. Biz suya hasret bir halkız. Bunu Asrın Projesi’yle tarihe gömeceğiz. İnsanların hayatları değişecek” dedi.

Ana olayın suyun halka ulaştırılması olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Bunu halka ulaştırmak bizim görevimiz” ifadesine yer verdi.

Anlaşmadaki bazı maddelerin tartışılmasının doğal olduğunu, siyasi partilerden farklı görüşlerin dile getirebileceğini kaydeden Denktaş, bu tartışmaların projenin önüne geçmesi gerektiğini vurguladı.