Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Lefke İlçe Örgütü, önceki akşam Lefke’de sohbet toplantısı düzenledi.

Toplantıda DP-UG Genel Sekreter Yardımcısı ve Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “küslükleri ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu’na destek verilmesi” çağrısı yaptı.

DP-UG Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Lefke’deki toplantıda konuşan Gündüz, parti olarak Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını hatırlattı.

Gündüz, 2004’de yapılan referanduma Kıbrıslı Rumların çoğunluğunun hayır, Kıbrıslı Türklerin çoğunluğunun da evet dediğini anımsatarak “Sonuçta Kıbrıs Türk kesimi mağdur olmuştur. Fakat ne yazık ki hâlâ bunu anlamayanlar, geçmişi unutarak Türk askerinin adadan çekilmesini isteyenler vardır” dedi.

Kıbrıs Rum yönetiminin Kıbrıs Türk tarafını siyasal arenada masadan kaçan taraf olarak nitelendirmeye çalışsa da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun müzakere masasından hiç kaçmadığını belirten Gündüz, “Cumhurbaşkanımız Derviş Eroğlu’nun her dönem toplumuna sahip çıkan bir lider olmasının yanında, siyasetteki tecrübesi ve müzakere sürecindeki duruşu, rakiplerinden en büyük farkını ortaya koymaktadır. Bu yüzden kendisine olan güvenimiz tamdır, seçim sürecinde de kendisini sonuna kadar destekleyeceğiz. Amacımız ilk turdan bu işi başarmaktır” diye konuştu.

DP Ulusal Güçler Lefke İlçe Başkanı Özkan Mavioğlu ise konuşmasında, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kazanması için Lefke İlçesi olarak var gücüyle çalışma sözü verdi.