Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG)  Lefke İlçesi Örgütü, önceki akşam Lefke’de Cumhurbaşkanlığı’na yönelik seçim çalışmaları kapsamında sohbet toplantısı düzenledi.

DP-UG açıklamasına  göre, toplantıda, Genel Sekreter Yardımcısı ve Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz’ün yanı sıra, Lefke İlçe Örgütü Başkanı Özkan Mavioğlu, Lefke İlçesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve bölge köylerinden örgüt temsilcileri ve kadın kolları üyeleri hazır bulundu.

GÜNDÜZ: “HEDEF, EROĞLU’NUN İLK TURDAN YENİDEN CUMHURBAŞKANLIĞI...”

Toplantıda konuşan DP-UG Genel Sekreter Yardımcısı ve Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, partililere yönelik yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçiminin diğer seçimlerden farklı olduğunu söyledi.

Gündüz şöyle devam etti:

“Güzelyurt’un verilmeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, başkaları tarafından düne kadar eleştiriliyordu. Fakat rakip adayların yaptıkları açıklamalarda bunun doğruluğu öne çıktı. Bugün gelinen noktada Güzelyurt’un önemi ne ise diğer ilçelerimizin de riski o kadardır. Annan Planı ile birlikte Güzelyurt masada olmadığı ve bunun önceki görüşme süreçlerinde tek savunucusu Cumhurbaşkanımız Derviş Eroğlu olduğu düşünüldüğü zaman halkın kendisini destekleme gerekçesi açıkça ortadadır. Kıbrıs Türkü ondan başkasına güvenemez. Şu bir gerçek ki her geçen gün Eroğlu rakiplerine daha da fark atmaktadır. Bu ve bunun gibi birçok haklı nedenle DP Ulusal Güçler Lefke ilçesi olarak tüm örgüt elemanlarımızla son hamleyi yapmaya hazırız.”

Gündüz toplantıda hükümet çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

MAVİOĞLU: “KIBRIS TÜRKÜ 1974 ÖNCESİNDE ÇOK SIKINTILAR ÇEKMİŞTİR”

DP Ulusal Güçler Lefke İlçe Başkanı Özkan Mavioğlu ise toplantıda yaptığı konuşmada, “Kıbrıs Türkü 1974 öncesinde çok sıkıntılar çekmiştir ve bu Lefke halkı tarafından gayet iyi bilinmektedir. Bu yüzden KKTC’yi savunabilecek ve bizleri temsil edebilecek tek lider Eroğlu’dur. Bunun için Lefke ilçesi olarak Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kazanması için gece gündüz çalışacağız” şeklinde konuştu.