Demokrat parti’de geçtiğimiz hafta genel sekreterlik ve görevinden ve partiden istifa eden Hasan Taçoy’un ardından dün de Menteş Gündüz Şoku yaşandı.

Menteş Gündüz’ün istifası ile birlikte DP’de milletvekili sayısı beşe düştü. Hakan Dinçyürek geçtiğimiz haftalarda istifasının ardından geçtiğimiz hafta Hasan Taçoy’un istifası gözleri Menteş Gündüz’e çevirmişti. DP kulislerinde sürpriz olaraka nitelendirilmeyen istifa ile DP’nin Meclis Grubu da tehlikeye girdi.

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG), Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz partiden istifa ettiğini açıkladı.

DPUG Basın Merkezinden yapılan açıklamada, “Demokrat Parti Ulusal Güçler Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, bugün Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş’a cep telefonu ile gönderdiği mesajla partiden istifasını sunmuştur. Genel Başkan Serdar Denktaş ise istifayı kabul etmiştir.” denildi.

Denktaş “Başka varsa çıksın söylesin” demişti

DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın geçtimiz hafta gerçekleştirilen MYK toplantısında Taçoy’un istifasının ardından “Böyle niyeti olan arkadaşımız varsa derhal istifa etmelidir. Ya birlikte yola devam edeceğiz veya yollarımızı şimdi ayıracağız” demiş ancak hiçbir vekil istifa açıklaması yapmamıştı.

Bağımsız devam edecek

Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz’ün, bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Meclisi’ndeki görevine bir süre bağımsız milletvekili olarak devam etmesi bekleniyor.

Seçimden bu yana yedi vekil istifa etti

Demokrat Parti Ulusal Güçler’de seçimden bugüne istifa eden milletvekili sayısı Gündüz’le beraber yediye yükseldi. Ahmet Kaşif, Zorlu Töre, Hamit Bakırcı, Ergün Serdaroğlu, Hakan Dinçyürek ve Hasan Taçoy’un ardından, dün de Menteş Gündüz’ün istifasıyla sayı yedi oldu.
Böylelikle DP’nin Cumhuriyet Meclisi’nde temsiliyeti 5 milletvekiline düşmüş oldu.

Havadis duyurmuştu

Havadis’in Cumartesi günkü sayısında Taçoy’un istifasının ardından DP içerisinde, Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz ve Girne Milletvekili Özdemir Berova’nın istifa edebileceğini duyurmuş. Her iki milletvekilinin de parti içerisindeki bazı konulardan dolayı rahatsızlıkları biliniyordu.

Meclis Grubu tehlikede

Demokrat Parti Ulusal Güçler’de Menteş Gündüz’ün istifasıyla Cumhuriyet Meclisi’ndeki temsiliyeti beşe düştü. DPUG’den bir milletvekilinin daha istifa etmesi durumunda temsiliyet 4’e düşeceği için DP Meclis Grubu ve komitelerdeki üyelerini kaybetmiş olacak.

"Etek giymem" demişti

Menteş Gündüz’ün geçmiş zamanda DP’den istifasının sorulması üzerine kamuoyuna “ben etek giymem” açıklamasının yaparak istifasının söz konusu olmadığını ifade etmişti. Açıklamanın üzerinden zaman geçmesine rağmen Gündüz’ün bu açıklaması unutulmadı. Parti içerisinde istifanın ardından “Gündüz şimdi etek giymiş mi oldu” yorumları yapıldı.