İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz komitede görüşülen kamuda reform içeren tasarıya ilişkin BRT’ye değerlendirmede bulundu.

Tasarıyla ilgili çalışmaların ciddi şeklide sürdüğünü yineleyen Gündüz, liyakata, ceza ve mükafata dayalı bir sistem yaratmayı amacladıklarını belirterek, ‘Kamu Reformu bir omurgadır, bu omurgayı sağlam temeller üzerine kurmalıyız çünkü bu omurgaya bağlı teşikilat yasalarının yeniden yapılacak’ dedi.

Gündüz; kamudaki düzenleme ile kazanılan haklara zarar verilmeyeceğini ancak olası bir yasanın tam çalışabilmesi için sürece ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Menteş Gündüz, kamu reformunun yanı sıra Siyasi Partiler ile Seçim ve Halk Oylaması Yasaları’nın görüşülmesi gerektiğini de belirtti.

Menteş Güdnüz; Meclis Heyeti’nin geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği Avrupa Parlamentosu temaslarını da değerlendirdi.

Temaslar sırasında hellim konusunun gündeme getirildiğini açıklayan Gündüz, konunun doğrudan ticaret ve yeşil hat tüzükleri ile çözülebileceği ve çözülmesi halinde Kıbrıs sorunu konusunda iyi niyet göstergesi olabileceği’ görüşünü ilettik, sesimizi duyurduğumuza inanıyoruz’ dedi.

Güzelyurt’un sorunlarına da değinen DP-UG Milletevkili Gündüz, Güzelyurt’tun ilçeden köye dönüşmeye başladığına dikkat çekerek, bölgeye devlet desteği, teşvik ve yatırımların artması gerektiğini söyledi.

Özellikle narenciye ihracatında gerekli ürün kalite ve sağlık testlerinin KKTC’de yapılmasının önemine dikkat çeken Gündüz; ‘bir tırın yurtdışına gidip dönmesi 50 bin Türk Lirası’dır, bu kadar yüksek maaliyet sıkıntı yaratıyor’ dedi.

Gündüz; Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılması tartışmasına ilişkin de Hastanenin kapatılmayacağını aksine daha da güçlendirileceğini ve bölgeye ikinci bir hastane kazandırılacağını yineledi.