Gündüz, aralık ayında bakanlık personeline yönelik düzenlenen İSO 9001 Kalite Sistemi ve İSO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Sistemi Kursunun tüm bakanlıklara örnek teşkil etmesinden büyük onur duyduğunu kaydetti.

Menteş Gündüz, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) KKTC Temsilcisi Kemal Kızıltan’ı kabul etti.

Başbakan Yardımcılığı basın ve halkla ilişkiler bürosundan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nın, kamu personeline yönelik verilen; İSO 9001 Kalite Sistemi ve İSO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Sistemi Kursu’nun sona ermesinin ardından bugün gerçekleşen kabulde TSE KKTC Temsilcisi Kemal Kızıltan verilen eğitimlerin verimi konusunda Başbakan Yardımcısı Menteş Gündüz’e bilgi verdi.

Kabulde, Başbakan Yardımcılığı Danışmanı Hüda Hüdaverdi, TSE Başdenetçileri Eraslan Yılmaz, Ertuğrul Altındağ ve Başbakan Yardımcılığı’na bağlı dairelerin kalite yönetim temsilcileri hazır bulundu.

GÜNDÜZ, DEMİREL’İN VEFATINDAN DUYDUĞU ÜZÜNTÜYÜ İFADE ETTİ

Kabulü sırasında konuşan Başbakan Yardımcısı Menteş Gündüz, Türkiye Cumhuriyeti’nin 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatından duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

“Namı diğer Baba’nın vefatı hepimizi şüphesiz derinden üzdü. Pek tabii ki insan doğar, büyür, ölür. Ama bu hayatta bir ses, bir iz bırakmak çok önemlidir. Bizler de genç olan devletimizin gelişmesi için bizden sonra geleceklere en iyi ve en güzel bırakmayı bir borç, bir görev biliyoruz” dedi.

“İSO 10002 KKTC’DE BİR İLK… GURURLANDIM”

Ülkede oluşması planlanan standartları önemsediğini ifade eden Gündüz, bu bağlamda KKTC Standartları Enstitüsü’nün kurulmasının ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını belirtti.

Aralık ayında Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı olarak kamu personeline yönelik İSO 9001 Kalite Sistemi ve İSO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Sistemi Kursunun tüm bakanlıklara örnek teşkil etmesinden ötürü büyük bir onur duyduğunu da ifade eden Bakan Gündüz; “İSO 10002’nin KKTC’de bir ilk olması özellikle de benim bakanlığımda olması, benim personellerimin katılması beni ayrıca mutlu etmiş, gururlandırmıştır” dedi.

KIZILTAN: “BU TÜR EĞİTİMLERİN SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASINDA FAYDA VAR”

TSE KKTC Temsilcisi Kemal Kızıltan da konuşmasında eğitimin son aşaması hakkında bilgi verirken, denetimlerin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Hazırladıkları raporda Menteş Gündüz’ün ilgisinden de bahsettiklerini ifade eden Kızıltan, ciddi, başarılı ve verimli güzel bir ekibin varlığını hissettiklerini, dolayısıyla karar aşamasında kendilerini olumlu şekilde etkilediğini kaydetti.

“Bu tür eğitimlerin sürdürülebilir olmasında fayda var” diyen TSE KKTC Temsilcisi Kemal Kızıltan, alınan eğitimlerin davranışlara ne kadar yansıdığının ölçülmesi gerektiğinin altını çizerken, yöneticileri de sisteme dahil etmenin gerekliliğinden söz etti.