Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Gazimağusa Serbest Liman’da incelemelerde bulundu.

Bakanlık’tan verilen bilgiye göre Gündüz, Serbest Liman bünyesinde bulunan PortİSBİ Ltd. Şirketi yetkilileriyle yaptığı görüşmede, “Serbest Bölge içinde serbest bölge yaratılmasının” zaman zaman spekülasyonlara ve basın aracılığı ile bir takım iddialara sebebiyet verdiğini söyledi.

Menteş Gündüz, PortİSBİ Ltd. ile olan sözleşmenin artık güncellenmesi gerektiğini ve bundan böyle doğacak olumsuzluklara devlet denetimiyle en doğru cevabın verilebileceğini belirtti.

PortİSBİ Ltd. yetkilisi ise konuyu yetkili kurullarında değerlendirip, Bakanlık ve Serbest Liman Müdürlüğü ile daha etkin ve verimli bir yapı oluşmasında adım atacaklarını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Menteş Gündüz’e incelemeleri sırasında Serbest Liman ve Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Hüda Hüdaverdi, bazı Yönetim Kurulu üyeleri, Bakanlık Müdürü Halil Talaykurt ile Serbest Liman Müdürü Hasan Curcioğlu eşlik etti.

1434538049.jpg

1434538061.jpg

1434538076.jpg