Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) KKTC Temsilcisi Kemal Kızıltan, Başdenetçiler Eraslan Yılmaz ile Ertuğrul Altındağ’ı kabul ederek bir süre görüştü.

Bakanlıkta bu sabah gerçekleşen görüşmede, Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi ile başbakan yardımcılığına bağlı dairelerin kalite yönetim temsilcileri de hazır bulundu.

GÜNDÜZ:

“KKTC Standartları Enstitüsü’nü ve ülkede oluşması planlanan Standartları önemsiyorum” diyerek sözlerine başlayan Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, kalitenin önemine dikkati çekti.

Bir ülkenin kalkınması ve ekonomisinin güçlenmesi için standartların olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Gündüz, kalite standartlarıyla birlikte aslında tüketici haklarının da korunduğunu söyledi.

Türkiye ve dünyada her üretilen ürünün bir standardı olduğunu ifade eden Gündüz, ülkemizde de her üretilecek ürün ve hizmet için standartların uygulanacağını söyleyerek; “amacımız KKTC ve Kıbrıs Türk Halkı’nın refah düzeyinin dünya standarlarına ulaşmasıdır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Menteş Gündüz ayrıca, ülkede Kıbrıs Türk Standartlar Kurumu oluşturma çalışmalarının son aşamasına gelindiğini de sözlerine ekledi.

HÜDAVERDİ:

Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, Aralık ayında Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nın, kamu personeline yönelik "İSO 9001 Kalite Sistemi ve İSO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Sistemi Kursu” düzenlediğini buna bağlı olarak alınan eğitimin yaşam kalitesini artıracak bir çalışma olduğuna vurgu yaptı.

Hüdaverdi, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nın belgelendirilen ilk bakanlık olduğuna da dikkati çekerek, bunun haklı gururunu yaşadıklarını belirtti ve tüm bakanlıklara örnek teşkil etmesi gerektiğini temenni etti.  

KIZILTAN:

TSE KKTC Temsilcisi Kemal Kızıltan’da konuşmasında TSE hakkında geniş bir bilgi verdi.

Amaçlarının iyi işleri birlikte başarabilmek olduğunu da belirten Kızıltan, “Denetimin amacı sistemi iyileştirmek” diyerek verimli olmasını diledi.