Aytuğ TÜRKKAN

Bu özelliği ile KKTC siyaset tarihinde önemli bir yer alan Menteş Gündüz, Diyalog’un “bu sürede ne yaptınız?” sorusuna “Üç konuya öncelik verdim ama hiçbirini bitiremedim” yanıtını verdi.   Kaymakamlık görevi sonrasında Milletvekilliğine seçilen Gündüz, bürokrasiyi bilen bir bakan olarak kolları sıvadığını ancak 52 günlük sürede istediklerini yapamadığını söyledi. 

İlk etapta üç önemli konuya eğildiğini anlatan Gündüz, Girne Limanı ve mendirek konusunu tamamlamak istediğini kaydetti. 

Öncelik Girne limanı 

“Bu konuda UNDP ile de konuştuk, Bakanlık kaynakları ve Elçilik de işin içinde olacaktı. Projeyle ilgili konuşmalar yazışmalar yapıldı, çalışmaları başlattık ancak tamamlayamadık” diyen Gündüz, ikinci iş olarak da KKTC’deki kültür miraslarının zenginliğinin farkındalığını yaratma projesiyle uğraştığını anlattı. 
Menteş Gündüz, “Ülkemiz kültür mirası açısında çok zengin ve bunu kullanamıyoruz. Biz bu konuya eğildik ve buraları  ön plana çıkarıp turizme bir kapı yaratmayı hedefledik. Buna bir de Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalışarak sağlık turizmini eklemeyi düşündük… Ancak bu konuda da istediğimiz noktaya ulaşamadık” diye konuştu.

Tiyatro binası da olmadı!

Üçüncü olarak da KKTC’nin bir utancı olan tiyatro binası konusuyla ilgili çalışmalar başlattığını anlatan Gündüz,  “Ortak arkadaşlarımız sayesinde Mersin’de kültür müdür ile irtibata geçtik… Onlardan da destek alarak binayı yapacaktık, olmadı” dedi.
Bürokrasiden şikayet eden Gündüz, “ Bitirebildiğimiz bir iş olmadı… başlatamadık bile bir çok düşüncemizi… “Devlet tiyatrosu için projeyi bitirdik Mersin’e gidecektik olmadı… Zaten bürokrasi hantal çalışır… Formalite arkadan gelmeli bazen ama olmuyor… maalesef bir şey yapamadık” şeklinde konuştu.

“Corendon sorununu kucağımda buldum”

Göreve başladığı gün Corendon Havayolları’yla ilgili sorunu kucağında bulduğunu anlatan Gündüz, ülkeye ciddi bir yatırım yapan yatırımcının bürokratik engeller nedeniyle ülkeden kaçmaması için görüşmeler yaptıklarını anlattı. “Telefon aracılığıyla görüştük ve yüz yüze konuşup sorunları giderme konusunda fikir alış verişinde bulunduk” diyen Gündüz, “bu konuyu aşacaktık ama ömrümüz yetmedi”  diye konuştu.
   Gündüz, Turizm Platformu oluşturulması için de uğraş verdiğini ve bunun çalışmalarını başlattığını, ancak zamanın yetmediğini kaydetti.