Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu,  bugün saat 10.20’de Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı tarafından açıldı.

Genel Kurul’da, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2016 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın üçüncü görüşmesine ilişkin tezkere görüşülerek, oyçokluğuyla kabul edildi.

Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasa Önerisi ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasa Önerisini Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komitenin Öneriye İlişkin Raporu için ivedilik tezkeresi de oybirliğiyle kabul edildi.

İSTİFALAR OKUNDU

Daha sonra DP UG milletvekilleri Hasan Taçoy ve Menteş Gündüz ile CTP milletvekili Önder Sennaroğlu’nun partilerinden istifa ettiğine ilişkin tezkereler okundu.

Böylelikle Meclis’teki bağımsız milletvekili sayısı dörde yükselirken, DP UG’nin Meclis’teki milletvekili sayısı 7’den 5’e, CTP’nin milletvekili sayısı ise 21’den 20’ye düşmüş oldu.

Genel Kurul’da daha sonra, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2016 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın görüşülmesine başlandı.