Özlem Çimendal

UBP-DP hükümetinin hükümet programları ve yasaları geçirme konusundaki başarılı icraatlarını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Bağımsız Milletvekili Menteş Gündüz, bağımsız milletvekili olarak UBP’ye desteklerinin tam olduğunu söyledi.

“Gün gelip seçim boruları çaldığında karar vereceğiz”

Bir sonraki seçimde başarılı icraatların ve halkın yararına olan faaliyetleri destekleyen partiden aday olmayı düşünebileceğine işaret eden Gündüz, “Biz şu anda hiçbir partiden aday olamayız. Yasalar buna izin vermiyor. Gün gelip seçim boruları çaldığı zaman, biz de siyasete nasıl bir yön vereceğimize karar vereceğiz” dedi.

“Desteğim tam, yasalar hızla geçiriliyor”

UBP-DP hükümetine desteğinin süreceğini söyleyen Gündüz, “Mevcut yasalar hızla geçirilmeye başlandı. Şu anda Özel Güvenlik Yasası, Su Protokolü, Mali Protokol gündemde. Halkın yararına olacak tüm gelişmeler art arda gelecek. Bizim yasama olarak adli görevimiz olan tasarı ve öneriler meclisten geçtiği zaman hem kitle olarak hem de meclis olarak mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.

Hükümette işleyen süreç memnuniyet verici

Halkın yararına ve toplumsal çıkarlar adına atılan her adımın arkasında yer alacağını ve desteğinin her zaman tam olacağını daha önce de açıkladığını hatırlatan Gündüz, “Şu anda hükümette işleyen süreç tam da bu yönde. Halkın algısı bu yönde ve biz de mutluyuz” ifadelerini kullandı.  

"Halkın adına adım atan partiden yana olacağım, UBP’de işleyen süreç bu yönde”

Bir sonraki seçimlerde destek verdiği ve vereceğini söylediği icraatları hayata geçiren UBP’den aday olup olmayacağı sorusuna Menteş, “Aslında şu anda bağımsız bir milletvekili olarak bunu söylemem etik olmaz. Ancak halkın yararına yasalar ve icraatlar devam ettiği sürece desteğim tam ve daimi olacaktır. UBP’de işleyen süreç de memnuniyet verici ve halkı gözeten adımlar atılıyor. Seçim zamanı ölmez de sağ kalırsak gerekli adımları atacağım” diyerek, halkın adına adım atan partiden yana safını belirleyebileceğine işaret etti.

Özgürgün, Sennaroğlu’na da garanti bakıyor

Bağımsız milletvekili Önder Sennaroğlu’nun da siyasi kulislerde UBP’ye ılımlı baktığı konuşulurken, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün ise UBP’den aday olmasına kesin gözüyle baktığı da biliniyor.