Melin Dobran

Güzelyurt’a bağlı Güneşköy sakinleri ve köy Muhtarı Serkan Alsakal, köydeki ağıllar bölgesinde büyük sıkıntı olduğunu söyledi. Geçmişte İçişleri Bakanlığı’nın başka yer için dair söz verdiğini iddia eden Alsakal, konuyla ilgili olarak hiçbir girişim yapılmadığını aktardı.

Diyalog’a konuşan Alsakal, köyde 4-5 ağıl kaldığını, bu soruna çözüm bulunmasını beklediklerini ifade etti.

Muhtar Alsakal, “Bakanlar sürekli olarak değişiyor. Yetkililere inancımız kalmadı. Gelen de giden de ayni şeyi söylüyor” dedi. Muhtar, ağıllar bölgesindeki sorunun yanı sıra, kırsal kesim arsalarında da vatandaşların sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

“Kırsal kesimin alt yapısı yok”

Alsakal konuşmasının devamında şunları aktardı, “Kırsal kesim arsaları dağıtıldığı zaman, alt yapısı olmadığı için vatandaşlarımız kendi çabalarıyla elektrik ve su bağlattı. Orada sadece stabilize yol var. Arsada 10 tane ev yapıldı. Alt yapı tamamlanmadığı için başka ev yapılamıyor. Güzelyurt Belediyesi su bağlamaya talibim demişti. İçişleri Bakanlığı’ndan ret yazısı geldi. 3 yıldan beridir kimse su bağlamadı. Yetkililerin bir an önce bu konuyla ilgilenmesini istiyoruz. Özellikle bölge milletvekillerinin sadece seçim zamanı değil sürekli Güneşköy’e uğramasını bekliyoruz.

“Sorunlarla ilgilenen yok”

Köydeki en büyük sıkıntı ağıllar bölgesindedir. Köyde 4-5 ağıl kaldı. Geçmişte İçişleri Bakanlığı başka yer vereceğine dair söz vermişti. Konuyla ilgili olarak hiçbir girişim yapılmadı. Bakanlar sürekli olarak değişiyor. Yetkililere inancımız kalmadı. Gelen de giden de ayni şeyi söylüyor. Bölgede alt yapı var ama belediye bana ait değil diyor. İçişleri Bakanlığı ise hiçbir açıklamada bulunmadı. Güzelyurt’ta merkezi ağıllar bölgesi, sadece Güneşköy’de var. KKTC genelinde en fazla süt veren köyüz. Yetkililer uğrayıp da sorunlarımızı dinlemiyor. Hayvancının sorunlarıyla ilgilenmiyorlar.

“Araç en büyük sıkıntı”

Köyümüzde 18 yaş üstü engelli rehabilitasyon merkezi var. Merkezin servisi her hafta bozuluyor. Kliması yok. Çocuklar yaz döneminde sıkıntı yaşıyor. Sürekli olarak tamir ediliyor fakat tekrar tekrar bozuluyor.  Merkez için başka bir aracın bağışlanmasını veya hibe edilmesini bekliyoruz. Konuyla ilgili olarak Çalışma Bakanlığı girişim yaptı fakat sonuç alınamadı. Girne ve Gazimağusa’daki merkezin birer aracı var. Umarım en kısa zamanda Güneşköy’deki merkezin aracı yenilenir."