Rum radyosu Güney Kıbrıs’ın IŞİD’e yönelik uluslararası ittifaka aktif katılmakta olduğunu ve oynayabileceği rol konusunda AB’deki ortaklarıyla sürekli irtibat içerisinde olduğunu duyurdu.

Rum Yönetimi Sözsüsü Nikos Hristodulidis, sürekli temas halinde oldukları İngiliz makamlarından, Rum Yönetimi’nin bilmesi gereken bilgileri aldıklarını kaydederek, bu irtibattan memnuniyet belirtti.

Rum Yönetimi’nin IŞİD’e yönelik operasyonlarda RMMO’nun Baf’taki “Andreas Papandreu Hava Üssü”nün Fransa ve Almanya tarafından kullanılmasına onay verdiği yolundaki bilgilerin sorulması üzerine, AB üyesi ülkelerin, anlaşmalar çerçevesinde Ada’nın coğrafik konumunu değerlendirmek istediklerini söyledi. Sözcü “Andreas Papandreu Hava Üssü’nün saldırı üssü olarak değil destek faaliyetleri açısından kullanılmasına olanak tanıyan bazı anlaşmalar var” ifadesini kullandı.

AKEL, Güney Kıbrıs’ın hiçbir savaşta saldırı üssü olarak kullanılamayacağı görüşünü ortaya koyarak, IŞİD’e yönelik saldırılar arifesinde İngiliz üslerinin ve “Andreas Papandreu Hava Üssü’nün yabancı ordular tarafından kullanılmasının Güney Kıbrıs’ı savaşa karıştıracağı uyarısında bulundu.

Ağrotur Üssü’nün uluslararası medyanın ilgi odağı haline geldiği ve çok sayıda yabancı basın mensubu bulunduğu haber verilirken üste konuşlu savaş uçaklarının İngiltere Parlamentosu’nun Cumartesi günkü onayının ardından alarma girdiği belirtiliyor. Kuzey Irak’a bugün beşinci kez keşif uçuşu yapan Tornadoların artık güdümlü bomba ve füzeler taşıdığı ve gerekli görülmesi halinde IŞİD hedeflerine ateş açabileceği de gelen haberler arasında.