3 günlük Ramazan Bayramı yarın başlıyor. Bayram namazı KKTC genelinde yarın saat 06.30’da kılınacak.

Din İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre, Güney Kıbrıs’taki 3 camide de bayram namazı kılınacak.

Namaz saatleri Bayraktar Camii’nde 07.00, Köprülü Camii’nde 06.30 ve Hala Sultan’da 08.30.

Din İşleri Başkanlığı ayrıca, Ramazan Bayramı’nın 3. günü (Perşembe) Hala Sultan Tekkesi’ne ziyaret düzenleyecek.

Güven yaratıcı önlemler çerçevesinde geleneksel hale gelen ziyaretle, Güney Kıbrıs’a geçişlerine izin verilmeyen Türkiye ve diğer ülke kökenli kişilere tekkeyi ziyaret imkanı sağlanıyor.

MEZARLIKLAR ZİYARET EDİLİYOR… TEBRİK YARIN

Bayram dolayısıyla vatandaşlar mezarlıkları ziyaret ederken, çarşıdaki hareketlilik de sürüyor.

Bayram dolayısıyla Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, yarın 10.00-11.00 arasında Cumhurbaşkanlığı’nda halkla bayramlaşacak.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt ve eşinin katılımıyla saat 11.00’de Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı’nın Ortaköy’deki Askeri Gazinosu’nda da bayramlaşma töreni düzenlenecek.

AÇIK GÖRÜŞ

Ramazan Bayramı nedeniyle, Merkezi Cezaevi’nde bulunan mahkum ve tutuklular, yarından itibaren 3 gün yakınları ile açık görüş yapabilecek.

Açık görüşe gidecek ziyaretçiler, tutuklu ve hükümlüler tarafından daha önce cezaevi müdürlüğüne bildirilmiş olan isimler olmak üzere, toplam 5 kişiyi aşmayacak şekilde ziyaret gerçekleştirebilecek.

Ziyaretler Merkezi Cezaevi tarafından düzenlenen program kapsamında 09.00-16.00 saatleri arasında yapılacak ve bir ziyaretçinin toplam görüşme süresi 3 saati aşmayacak şekilde olacak.

Ziyaretçilerin kendini tanıtıcı belge taşımaları ve götürülecek olan yiyeceklerin ziyaret esnasında tüketilebilecek şekilde kısıtlı olması gerekiyor.

Türkiye ile birlikte KKTC’de de 2 günün idari tatil verilmesiyle hafta sonlarıyla 9 güne çıkan tatil, turizmi de hareketlendirdi. Vatandaşların çoğu bayram tatilini yurt içi ve yurt dışındaki tatil yerlerinde geçiriyor.