Güney Kıbrıs'ta turizm bölgesi olan Argaka'da yangın çıktı. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, saat 3.00 sıralarında meydana geldiği ifade edildi. Yangında hektarlarca alanın yanarak kül olduğu kaydedildi. Rum itfaiye ekipleri saatlerdir yangına müdahale ettiği öğrenildi.

İSRAİL YANGIN HELİKOPTERİ GÖNDERDİ

Öte yandan yangına müdahale etmek için Güney Kıbrıs iki adet yangın helikopteri kiraladı. Helikopterlerin yangına müdahale konusunda yetersiz kalması üzerine İsrail 4 adet yangın helikopteri gönderdiği kaydedildi.

50 PERSONEL SÖNDÜRME ÇALIŞMASINA KATILDI

Çıkan yangına müdahale edilmesi için Rum itfaiye ekibinden 50 personel yangın söndürme çalışmasına katıldığı belirtildi. Diğer yandan Rum güvenlik güçleri meydana gelen yangına ilişkin iki kişiyi gözaltına aldığını açıkladı.

4 KÖY BOŞALTILDI

Rum polisi yaptığı açıklamada Kourdali, Spilia, Ayia Irini ve Kannavia köylerinin boşaltıldığını, Kakopetria'dan Karvounas'a kadar olan yolun ise trafiğe kapatıldığını kaydetti.

fire-2.jpg

YUNANİSTAN'DAN YARDIM TALEBİ

Güney Kıbrıs, yangınlarla başa çıkabilmek için Yunanistan'dan yardım talep etti. Yunanistan havadan müdahalede bulunmak için hava araçlarını hazır bekletiyor.

ANASTASİADİS AÇIKLAMA YAPTI

Rum lider Nikos Anastasiadis çıkan yangınlar üzerine yaptığı açıklamada, İsrail ve Yunanistan'a yardımları için teşekkür etti. Anastasiadis, hükümetin çıkan yangınlarla ilgili gerekli önlemleri aldığını da kaydetti.

yangin-1-002.jpg

EVRYCHOU'DAKİ YANGIN KONTROLDEN ÇIKTI

Evrychou olarak bilinen bölgede çıkan yangın ise henüz kontrol altına alınamadı. 10 itfaiye aracı, ve 3 İsrail yangın uçağının müdahale ettiği yangın devam ediyor.