Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Güney Mesarya köylerinde 65 yaş üzerindekilere evlerinde sağlık hizmeti verileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, kararın Güney Mesarya belediyelerinin başkanlarıyla Bakanlıkta yaptığı görüşmenin sonunda açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, toplantıya Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü ve İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü katıldı.

Bakan Sucuoğlu, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerle işbirliği içinde 65 yaş ve üzerindeki nüfusa yerinde bakım hizmeti götürülmesi ve var olan insan gücüyle diğer kaynakların verimli bir şekilde kullanılması üzerinde karar aldıklarını söyledi.

Yerinde bakım hizmeti projesinin hayata geçmesi ile birlikte sağlık hizmetine muhtaç kişilerin evlerinde sağlık hizmetini alabileceğini belirten Sucuoğlu, ilacından, iğnesine gerekli hizmeti doktor ve hemşire gözetiminde vereceklerini söyledi.

Güney Mesarya köylerindeki sağlık ocaklarına farklı branşlarda doktor takviyesi de yapılacağını söyleyen Sucuoğlu, bölgedeki köylerde belediyelerin sağlayacağı ulaşım imkanları ile vatandaşların sağlıkla ilgili sorunlarını çözmeye çalışacaklarını vurguladı.