Nadire Bahadi

Agia Napa’ya önceki gece eğlenmeye giden 5 Kıbrıslı Türk genç, eğlence dönüşü ELAM mensubu olduğu tahmin edilen yaklaşık 10 kişinin saldırısına uğradı. Demirli ve balyozlu saldırıdan canlarını zor kurtaran Mağusalı gençler Görkem Güçver, Süleyman Sönmezkan, İbrahim Ulusal, Behiç Mahmutoğluları ve Deniz Ehru, SBA polisine ulaşılması üzerine önce Rum polisine götürülerek kim olduklarını bilmedikleri 10 kişilik gruptan şikayetçi olurken, daha sonra KKTC’ye gönderildiler.

Sokak ortasında kovalamaca

Polisten elde edilen bilgilere göre önceki gece eğlenmek için Agia Napa’ya bir partiye giden 25 yaşındaki gençler Görkem Güçver, Mustafa Sönmezkan, Süleyman Sönmezkan, İbrahim Ulusal ve Deniz Ehru saat 04:30 sıralarında araçları ile kuzeye geri dönerken saldırıya uğradılar. Domuz çiftliği yakınlarında önce bir pickup araç daha sonra ise bir salon araç tarafından önleri kesilen gençler sokak ortasında yaşanan kovalamacanın ardından saldırganlar tarafından çıkmaz sokağa yönlendirildiler. Kovalamaca esnasında araçlarının lastiklerinin patlaması üzerine daha fazla kaçamayan gençler demirli ve balyozlu saldırganların araca zarar vermeye başlaması üzerine paniğe kapılarak kaçıştılar. Gençlerden Görkem Güçver, İbrahim Ulusal, Behiç Mahmutoğluları ve Deniz Ehru araçtan inerek kaçarken araç sürücüsü Süleyman Sönmezkan ise arabada sıkışarak saldırgan Kıbrıslı Rum gençler tarafından demir sopalarla darp edildi. Saldırıan kaçan 2 genç yolda yardım istedikleri şahıslar sayesinde polise ve ailelerine ulaşırken önce SBA polis ardından Rum polisi olaya müdahale etti.

13501599_1184678128218035_8812412066957640673_n.jpg

Gün boyu ifade verdiler

Gençler hem Rum polisine hem de Mağusa Polis Müdürlüğü’nde Adli ve Siyasi Şube ekiplerine ifade vererek yaşadıklarını anlattılar. Yaşadıkları korku dolu anları basın mensupları ile de paylaşan gençlerden Deniz Ehru ve Behiç Mahmutoğluları, eğlenmek için sürekli Agia Napa’ya gittiklerini ancak ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını dile getirdiler. Hem ailelerinin hem de kendilerinin yaşananlardan oldukça korktuklarını ifade eden gençler, artık eğlenmek için Kıbrıs’ın Güneyi’ne geçmekten korktuklarını ifade ettiler. Gündemi oldukça etkileyen saldırı olayları ile ilgili konuşan gençler “yeterince rezil olduk” diyerek fotoğraf görüntülerinin alınmasını kabul etmediler. Gençlerin vücutlarının çeşitli yerlerinde saldırıya bağlı olarak çizikler oluştuğu gözlemlendi.