Devrim Demir

Güney’den çaldıkları araçları Askeri Yasak bölgeden KKTC’ye geçiren hırsızlardan ikisi önceki gün Mağusa’da tespit edilerek tutuklandı. Güney Kıbrıs’a yönetimlerindeki KKTC plakalı araç ile sınır ihlali yaparak geçen 4 kişi araçlarının bozulması üzerine çalıntı araçla KKTC’ye geçtiler.

Araçlarının sınırda bulunması üzerine harekete geçen polis, zanlı Hasan Akmergiz ve Ali Akçam’ı tespit ederken suç ortakları S.Y. ve U.G. aranıyor.

Çaldıkları aracın biri zanlıların tasarrufunda bulunurken, polis çalıntı diğer araçları ve hırsızların suç ortaklarını arıyor. araçların ve 2 kişinin peşinde.

Zanlı Hasan Akmergiz işlediği suçu polise itiraf ederken, Ali akçam ifade vermedi. Zanlılar dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, işlenen suçun ciddiyetine dikkati çekerek soruşturma maksatlı zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Rum galerici şikâyetçi oldu

Akıncılar Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Mehmet Temiz mahkemede verdiği ifadede zanlı Hasan Akmergiz ve Ali Akçam’ın “Gümrüksüz mal ithali ve tasarrufu” ve “Askeri yasak bölgeyi” ihlal suçlarından gözaltına alındığını anlattı.

Polis memuru Mehmet Temiz, zanlıların yönetimlerindeki araç ile 22 Mayıs saat 00.30 raddelerinde Tabahana diye bilinen yerden Askeri yasak bölgeyi ihlal ederek yetkili makamlardan izinsiz Güney’e geçtiklerini söyledi.

Temiz, zanlıların Güney’de Rum şahsa ait oto galeriye izinsiz girdikten sonra Mitsubishi Lancher marka aracı işlettikten sonra çalarak kaçtıklarını kaydetti.

Zanlıların KKTC plakalı aracın ara bölgede bozulması üzerine çalıntı araç ile yetkili makamlardan izin almadan yasak bölgeden ülkeye giriş yaptıklarını ifade eden polis zanlıların şikâyet üzerine Mağusa’da tespit edilerek tutuklandıklarını belirtti.

Kamera kayıtlarında çıktılar

Polis memuru Rum galericinin önceki gün kamera kayıtlarını polise teslim ettiğini ve aranan 2 kişi ile birlikte Akmergiz ve Akçam’ın teslim edilen görüntülerde tespit edildiklerini kaydetti. Zanlı Hasan Akmergiz’in gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini kaydeden Temiz, soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.