EVRİM KAMALI

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli şubede görevli polis memuru Umut Kulle olayla ilgili bulguları aktardı. Kulle,18 Ağustos tarihinde 7 metre uzunluğunda tekne çalındığına dair polise gelen şikayet üzerine başlatılan soruşturmada teknenin Girne’de bulunduğunu söyledi. Kulle, suçla bağlantılı Nejat Bi-çer’in tespit edilerek tutuklandığını ve aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirtti. Kulle, zanlının Gümrüksüz mal tasarrufu suçundan methaldar olduğunu belirterek zanlının davasında hazır olması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Gökhan Asafoğulları zanlının davaları görüşülünceye değin yurtdışına çıkışının yasaklanmasına emir verdi.

Gümüşsoy zanlı Necat Biçer’in Limasol’daİ5 Ağustos tarihinde çalınarak KKTC’ye getirilen 7 metre uzunluğundaki tekne ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Nursel Nurçin ve Niyazi Kork-maz’ın suçlarını kabul edip vermiş oldukları gönüllü ifadede suç ortakları olduğunu beyan etmeleri üzerine tutuklandığını söyledi. Polis zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın yeni olduğunu alınan gönüllü ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılacağını söyleyerek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün süre ile tutuklu kalması talebinde bulundu. Polis şahadetinin ardından sonra söz alan zanlı Necat Biçer kendisinin bu olayla ilgili hiçbir bağlantısı olmadığını ve söz konusu diğer zanlıları daha önce hiç görmediğini söyledi.

Yargıç Alev Ulunay soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.