Güney'den 1 adet çift kabin araç ile 2 motosiklet çalarak, Kuzey'e getiren Hasan Akmergiz ile Ali Akçam’a 6’şar ay hapislik verildi.

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa mahkemesi, Rum kesiminden 1 çift kabin araç ile 2 adet motosiklet çalarak kaçak yollardan KKTC’ye getiren Hasan Akmergiz ile Ali Akçam’a 6’şar ay hapislik verdi.

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı okuyan üye Yargıç  Hasan Dağlı, sanıkların 
23 Eylül 2014 tarihinde askeri yasak bölgeyi ihlal ettikten sonra Güney Kıbrıs’a gittiklerini ve buradan sirkat ettikleri 2 motosiklet ile bir adet çift kabin aracı yine aynı yolla KKTC’ye getirdiklerini söyledi.

Sanıkların konu araçları Gazimağusa’ya getirdikten sonra rum plakaları söktükleri esnada bir şahıs tarafından fark edildiklerini ve konu şahsın olayı polise ihbar etmesi üzerine sanıkların tespit edildiğini  belirten Dağlı, Sanık 1 Hasan Akmergiz’in ilk anda polisi görünce kaçtığını ancak daha sonra yakalandığını anımsattı.

Sanık 1 Hasan Akmergiz’in polisi görünce teslim olacağına kaçmasını sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini belirten Dağlı, sanık 2 Ali Akçam’ın da benzer sabıkasının olmasını sanık aleyhine değerlendirdiklerini söyledi.

Sanıkların genç olmasını,suçlarını kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmalarını ve pişman olup mahkemeden özür dilemelerini hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini belirten Dağlı, sanıkları 6’şar ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.