Nadire Bahadi

Polis bir ihbarı değerlendirerek Atlılar, Muratağa, Sandallar ve Yıldırım köyleri güzergahında gerçekleştirdiği pusuda Güney Kıbrıs’tan getirilen 1 kilo 200 gram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirdi.

Uyuşturucuyu iki ayrı bölgede 600 gram halinde yol kenarına bırakan Beyarmudu’nda sakin 67 yaşındaki Orbay Akbaşak ve uyuşturucuyu almak için geldiği belirlenen yabancı uyruklu üniversite öğrencileri Abdullahi Shehu El Yakup ile Dana Kapzhaparova’yı tutukladı.

3 zanlı dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Yargıç Ayşen Toroslu, “Kanunsuz uyuşturucu madde ithal”, “kanunsuz uyuşturucu madde tasarruf”, “kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “kanunsuz uyuşturucu madde verme” suçlamaları ile haklarında soruşturma başlatılan zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi. Polis tarafından el konulan uyuşturucu maddenin piyasa değerinin ise yaklaşık 80 bin TL olduğu öğrenildi.

İhbar yakalattı

Polis Genel Müdürlüğü’ne ağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Fatih Kaleci mahkemedeki ifadesinde 4 Ekim 2015 tarihinde aldıkları ihbarda Atlılar-Yıldırım köyleri arasında uyuşturucu alışverişi yapılacağını öğrendiklerini ifade etti. Kaleci, 20:30 sıralarında bölgeye giderek pusu kurduklarını, 21:30 sıralarında ışıklarından kontrol ettikleri ve Sandallar köyü istikametinden gelen BH 987 plakalı aracın yavaşça bölgeye gelerek zeytin ağacı yanında durduğunu, araçtan inen Orbay Akbaşak’ın elindeki 3 ayrı poşeti bölgeye bırakacağı sırada suçüstü yakalandığını anlattı.

2 ayrı bölgede uyuşturucu alış verişi

Zanlı Orbay Akbaşak’ın bölgeye getirdiği 3 poşet içindeki uyuşturucunun yaklaşık 600 gram olduğunu ifade eden Fatih Kaleci, söz konusu uyuşturucu maddeleri kanıt olarak alıp zanlı Orbay Akbaşak’ı ise tutukladıklarını söyledi.

Akbaşak’ın sorgusunda tasarrufundaki çamaşır ilacı kutusu içerisindeki uyuşturucu maddeyi Sandallar, Muratağa, Alaniçi kavşağında tabela altındaki taşların yanına bıraktığını öğrendiklerini ifade eden Kaleci, orda da pusu kurduklarını ve saat 23:30 sıralarında ZML 137 plakalı kiralık bir araç ile zanlı Abdullahi Shehu El Yakup ile kız arkadaşı Dana Kapzhaparova’nın uyuşturucu maddenin bırakıldığı bölgeye geldiğini anlattı. Zanlıların uyuşturucunun içinde bulunduğu kutuyu alırken suçüstü tespit edildiğini anlattı.

Polisi gören Dana Kapzhaparova’nın aracı geri geri sürerek kaçmaya çalıştığı sırada yakalandığını söyleyen Kaleci, her iki zanlının da tutuklandığını söyledi. Kaleci zanlı Orbay Akbaşak’ın evinde yapılan aramada kanunsuz bir şey bulunmadığını, zanlı El Yakup ve Kapzhaparova’nın birlikte kaldığı yurt odasında ise zanlılara ait 2 çanta içerisinde bir miktar Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan maddenin bulunarak emare alındığını söyledi.

ds7d74s8d8.jpg

1 kişi aranıyor

Polis çavuşu Fatih Kaleci, zanlı Orbay Akbaşak’ın poliste verdiği gönüllü ifadede ismi polis tarafından tespit edilen bir şahıs tarafından kendisine verilen talimat üzerine 1 kilo 200 gram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’ndan yasal olarak geçiş yaparak Pile’den aldığını ve KKTC’ye ithal ettiğini itiraf ettiğini söyledi.

Operasyonun sabahın ilk ışıklarına kadar devam ettiğini söyleyen Kaleci, suçla bağlantısı olan bir şahsın daha arandığını kaydederek yeni başlayan soruşturmanın selameti açısından 3 zanlının da 3’er  gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tuvalet için gitmişler

Ülkede öğrenci olarak bulunan zanlı Abdullahi Shehu El Yakup ve Dana Kapzhaparova’nın avukatlığını üstlenen avukat Ramadan Sanıvar polisin 3 günlük tutukluluk süresi talebine itirazda bulundu.

Sanıvar zanlı El Yakup’un söz konusu bölgeye tuvaletini yapmak için gittiğini ve suç ile hiçbir bağlantısı olmadığını iddia etti.

Piyasa değeri 80 bin TL

Polis ekipleri, başarılı operasyon sonucu çağımızın illeti ve genç neslin büyük bir çoğunluğunu bağımlı hale getiren Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi piyasaya dağılmadan ele geçirirken 1 kilo 200 gram uyuşturucu maddenin piyasa değerinin yaklaşık 80 bin TL olduğu öğrenildi.