Sınır kapılarının karşılıklı geçişlere açılmasıyla birlikte Kıbrıslı Türklerin Güney Kıbrıs’ta yaşadıkları saldırı ve şiddet olaylarından taksiciler de etkileniyor. Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren taksiciler, zaman zaman yolcu almak için gittikleri Güney’de aşırı sağcıların şiddet eğiliminden dolayı sorunlar yaşadıklarını, tacize uğradıklarını anlattı. 

Kıbrıs Türk Taksiciler Birliği Başkanı Murat Karalar, taksicilerin, kendini bilmeyen kişi veya kişiler tarafından el kol hareketleri yapılarak tacize uğradığını belirterek, bununla da kalmayan şiddet eğilimli kişilerin motosikletlerle de taksicileri sıkıştırdığını kaydetti. Karalar, yaşanan bu olayların ilk olmadığını ve ileride başlarına bir şey gelmeyeceğinin garantisinin de olmadığını ifade ederek, endişelerini dile getirdi. Cuma günü konuyu Dışişleri Bakanlığında yetkili birimlere aktardıklarını kaydeden Karalar, söz konusu olayların Birleşmiş Milletlere bildirileceği yönünde söz aldıklarını kaydetti. 

TAKSİCİLER TACİZ EDİLİYOR 

Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren taksiciler zaman zaman yolcu almak için Güney Kıbrıs’a geçmek durumunda kalırken, havaalanından yolcu alıyorlar. Son dönemde Kıbrıslı Türklerin Güney Kıbrıs’ta yaşadıkları saldırı ve şiddet olaylarından taksiciler de etkileniyor. 

Yaşanan şiddet içerikli olaylar, radikal grupların Kıbrıslı Türklere saldırıları taksicileri de etkilemiş durumda. Güney Kıbrıs Havalimanlarını da kullanan Kıbrıs Türk taksicileri, yolcularını almak için Güneye geçtikten sonra sözlü ve el kol hareketleri yapılarak tacize uğradıklarını belirtti. Taksiciler, yoğun baskılar altında görevlerini yapmaya çalışırken can güvenlikleri konusunda ise endişe taşıyorlar. 

KARALAR: “TACİZ OLAYLARINDAN RAHATSISIZ” 

Kıbrıs Türk Taksiciler Birliği Başkanı Murat Karalar, Ada TV’ye yaptığı açıklamada bu tür şiddet olaylarından dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Karalar, Güney Kıbrıs’a geçen taksicilerin yolda kendini bilmeyen kişi veya kişiler tarafından el kol hareketleri yapılarak tacize uğradıklarını, hatta çoğu zaman şiddet eğilimli kişiler motosikletlerle taksicilerin sıkıştırıldığını belirtti. Birlik adına açıklamada bulunan Karalar, yaşanan bu olayların ilk olmadığını ve ileride başlarına bir şey gelmeyeceğinin garantisinin de olmadığını kaydederek, yaşanan taciz olaylarından duydukları endişeyi dile getirdi. 

BM’DEN SÖZ ALDIK 

Cuma günü konuyu Dışişleri Bakanlığında yetkili birimlerle paylaştıklarını kaydeden Başkan Karalar, söz konusu olayların ilgili kişiler tarafından hemen Birleşmiş Milletlere bildirileceği yönünde söz aldıklarını kaydetti. Karalar yaşadıkları sıkıntıları yazılı olarak ta ilgili birimlere ilettiklerini kaydederek bu ve bunun gibi olayların bir an önce önüne geçilmesinin önemine işaret etti. Yaşanan bu olaylar karşısında taksicilerin ciddi endişe içinde olduklarını, dertlerinin sadece evlerine ekmek götürmek olan bu emekçilerin daha ileride başlarına kötü olayların gelebileceği endişesini taşıdıklarını kaydetti. 

Karalar, taksici arkadaşlarından sabırlı olmalarını ve herhangi bir kışkırtıcı harekete karşı tedbirli olup karşılık vermemelerini de istedi.