Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nidai Güngördü, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bazı milletvekilleri ve diğer yetkililerle birlikte törene katıldı ve Geleneksel Zeytin Pazarı’na yürüdü.

Güngördü, “Zeytin Varsa Hasat Var” adlı seminerlerde de bulunarak, zeytin ve zeytincilikle ilgili son gelişmeler hakkında bilgiler aldı.

Güngördü, şenlik kapsamında Girne Belediyesi ve KKTC Karikatürcüler Derneği’nin de işbirliğinde düzenlenen “Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması Sergisi"nin açılışında bulundu.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i de makamında ziyaret ederek, Gençer’e Kıbrıs’a özgü koza işli tepsi ve çeşitli hediyeler takdim eden Güngördü’nün ziyaretinde CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da yer aldı.

Güngördü, Girne Belediyesi’nin çalışmaları ve bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen Girne Belediyesi Zeytin Festivali hakkında Gençer’e bilgi vererek, işbirliklerinin ileriki süreçte de devam etmesi arzusunda bulunduğunu belirtti.