Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, tek amaçlarının trafikteki ulaşım sorununu Kar-İş ve diğer paydaşlarla birlikte en iyi şekilde çözmek olduğunu belirterek, eylemin demokratik bir hak olduğu düşüncesiyle Kar-İş’in bu kararına saygı duyduklarını belirtti.

Güngördü, Kar-İş’i bugün yapmayı düşündükleri eylem nedeniyle trafikte doğacak sıkıntıların sorumluluğunun bilincinde olmaları konusunda da uyarıdı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne’de Kar-İş tarafından gerçekleştirilmesi planlanan eylemle ilgili açıklamada bulundu.

Güngördü açıklamasında, Girne'deki yoğun trafik sorununa çözüm bulunması amacıyla Belediye Meclisi kararı ile başlatılan ve yürürlüğe giren Trafik Ulaşım Planı çerçevesinde kent içi trafiğini düzenlemek amacıyla çeşitli uygulamalar yapıldığını, bu düzenlemeler yapılırken, çeşitli defalar trafik komisyonunda meslek örgütleriyle ve polisteki trafik yetkilileriyle toplantılar yaptığını kaydetti.

İlk önce deneme amaçlı başlatılan uygulamaların daha sonra kesinleştirildiğini ifade eden Güngördü, özellikle Ecevit Caddesi’ni kullanan minibüs ve dolmuşçuların yarattığı sorunların Girne halkının da tepkisine neden olduğunu belirtti.

Kamu taşımacılığı yapan araç sahipleri ve araç kullanıcılarının da bu sürece dahil olarak, yapılan uygulamaları desteklediklerini belirten yazılı belge sunduklarını anımsatan Güngördü, “Bu süreçte gerek Kar-İş gerekse işletme sahipleriyle ayrı ayrı görüşmeler devam etmiş konu trafik komisyonunda pek çok kez gündeme gelmiş ve tartışılmıştır” dedi.

Sonuçta bir ara çözüm olarak dolmuş ve minibüslerin Girne Halk Evi Binası yanına alınmalarına karar verildiğini söyleyen Güngördü, bir kısım araç sürücüsü ve esnafın bu karara uyarken bir kısmının da  uymadığını ve Ecevit Caddesi ile belediye çemberi önünde çeşitli kural ihlalleri yaparak trafik işaret ve levhalarını dikkate almadıklarını anlattı.

Güngördü, “Trafik Ulaşım Planı’nda da belirtildiği gibi esas hedefimiz Terminali aktif hale getirmek ve dolmuşlardaki izin makamının belirlediği sefer kalkış ve bitiş yerinin terminal merkezi olmasını sağlamaktır” dedi.

“AMACIMIZ KAR-İŞ VE KAR-İŞ ÜYELERİNİ KARŞIMIZA ALMAK DEĞİLDİR”

Güngördü, “Belediye yönetiminin amacının Kar-İş ve Kar-iş üyelerini karşısına almak değil aksine Girne'deki trafik düzenlemelerinde her zaman olduğu gibi tüm paydaşların katılımıyla ulaşımı rahatlatmak ve belirlenen kuralları uygulanabilir kılmaktır” dedi.

Kar-İş yönetimi ve polisteki trafik yetkilileriyle ayrı ayrı görüştüklerini ifade eden Güngördü, “Kar-İş’in somut talepleri belediyemize resmi olarak önceki gün iletilmiştir. Bu konuda değerlendirmelerimiz devam etmekte olup 24 Haziran Cuma günü Kar-İş’e yeni bir görüşme çağrısı yapılmıştır” dedi.