Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne şehir merkezinde, Türkiye'den gelecek su için kazılan bütün yolların bayrama kadar tamir edilmesi ve sağlıklı bir trafik akışına hazır hale gelmesi için belediye olarak ellerinden geleni yapıp ilgili firmaya yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Güngördü, Türkiye'den gelecek su için Girne şehir merkezindeki kazı ve asfaltlama çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunarak, çalışmalarda sona gelindiğini belirtti.

Güngördü, yazılı açıklamada, sürecin; kazı çalışmaları, boruların yerleştirilmesi, test edilmesi ve kazılan yerlerin tekrar kapatılıp asfaltlanmasından oluştuğu için uzun sürdüğünü belirterek bunun, yaz boyunca Girnelileri zor durumda bıraktığına dikkat çekti.

Güngördü, bayrama kadar olan sürede bütün kazılan yolların tamir edilmesi ve sağlıklı bir trafik akışına hazır hale gelmesi için belediye olarak ellerinden geleni yapıp ilgili firmaya yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.

“BAYRAM ÖNCESİ YOLLAR TEMİZLENECEK”

Güngördü, aynı süreç içerisinde kazılar nedeniyle meydana gelen toz – toprak ve kaldırımlara verilen hasarların takip edileceğini belirterek, bölgenin en hızlı şekilde temizleneceğine vurgu yaptı.

Güngördü açıklamasında, “Bir kez daha hatırlatmak isterim ki su borularının döşenmesi için kazı ve asfalt çalışmaları 28 KKTC belediyesinin hiçbiri ile doğrudan bağlantılı değildir. Girne Belediyesi geçtiğimiz 2 aylık sürede yolları kazan yüklenici firmaya, işin daha sağlıklı yürütülmesi için belediye personel ve iş araçlarıyla gerekli desteği vermiştir” dedi.

“MÜTEAHHİTLERİN BOYKOTU NEDENİYLE İŞLER BİR SÜRE DURDU”

Güngördü ayrıca, Müteahhitler Birliği boykotunun geçtiğimiz 4 haftalık sürede bütün büyük ölçekli işlerin aksamasına sebep olduğuna işaret ederek, boykotun Cuma günü itibariyle kısmen kaldırıldığı bilgisini aldıklarını ifade etti.

Girne'deki asfalt problemini büyük ölçüde çözecek 6 bin 150 tonluk asfalt ihalesi, açık pazar ihalesi ve tarihi mendirek üzerindeki işlerin boykot nedeniyle durduğuna vurgu yapan Güngördü, tüm bu çalışmalar ve yakında kamuoyu ile paylaşacakları diğer işlerin bayram sonrası yeniden devam edeceğini belirtti.

“SEMİH SANCAR CADDESİNİ ARİFE GÜNÜNE KADAR MÜMKÜN OLDUĞUNCA KULLANMAYIN”  

Güngördü açıklamasında, Girnelilerden ve Girne'yi ziyaret eden diğer sürücülerden, Arife günü öğlene kadar Semih Sancar Caddesi'ni (Hirondel Çemberinden Bellapais ışıklarına kadar olan yol) zorunlu olmadıkça kullanmamaları ricasında bulundu. Ayrıca işlerin akışına göre yolun ekiplerce kapatılabileceğini de belirten Güngördü, bu bölgeye ulaşmak isteyenlerin bölgeye bağlı tali yollardan da ulaşabileceklerini hatırlattı.