Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Girne Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, ziyarette Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile görüşen Güngördü, kardeş şehir olma teklifinde bulundu.

Nidai Güngördü, ‘turizmin başkenti’ olarak adlandırılan Girne’de iki yeni üniversitenin daha faaliyete girmesiyle kentin eğitim konusunda da ‘başkent’ olma yolunda ilerleyeceğini söyledi.

Güngördü, 60 bin üniversite öğrencisi bulunan Eskişehir’de belediye ile üniversite arasındaki ilişkiyi yakından görme ve bilgi alışverişinde bulunmak istediklerini belirterek, Eskişehir’i  hayranlıkla takip ettiğini ifade etti.

Nidai Güngördü, “Eskişehir, Yılmaz Büyükerşen’in başarılı çalışmaları ile göz kamaştıran bir şehir oldu. Çağdaş, modern, kültür ve sanat dolu bir kent ile Girne’nin kardeş şehir olmasını istiyoruz. Kültürel, sanatsal ve ticari alanlarda kardeş şehir bağımızla çok güzel işler yapacağımızı düşünüyorum” dedi.

Eskişehir Belediyesi’nin yaptığı restorasyon çalışmaları ve yayalaştırma projesini de takip ettiklerini belirten Güngördü, Büyükerşen’e Kıbrıs’a özgü Lefkara işi takdim etti.