Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne’de  esnaf ve zanatkarların yaşadıkları sıkıntının Girne İmar Planı’nın tamamlanmasıyla çözüleceğini ifade etti.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Güngördü, Mahmut Kanber başkanlığındaki Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Yönetim Kurulu ile görüşmesinde, Girne İmar Planı’nın hazırlanması sürecinde Girne ve Çatalköy belediyelerinin Şehir Planlama Dairesi ile işbirliği yaptığını anlattı.

Güngördü, Girne Belediyesi katkılarıyla Şehir Planlama Dairesi’nde iki şehir planlayıcısının görevlendirildiğini ve Edremit ile Arapköy arasında 16 kişiyle birlikte arazi kullanım çalışma analizi konusunda çalıştıklarını ifade etti.

Güngördü, Girne İmar Planı’nın hazırlanması için  yaklaşık 200 bin TL harcandığını dile getirerek, “Sonuç almaya çok yakınken, bu sürecin yeni bir emirnameyle engellenmesine karşıyız”dedi.

KTEZO  Başkanı Mahmut Kanber de,  Girne Belediyesi  ile işbirliği  arzusunu dile getirdi.

Kanber, tesisatçıların kayıt altına alınması gerektiğini belirterek, bu konuda Belediye ile protokol yapmak istediklerini söyledi.

Kanber, Girne İmar Planı hazırlanırken esnaf ve zanaatkarların düşünülmesi gerektiğine dikkat çekerek, yeni açılacak işyerlerine izin verilirken çeşitlilik ve mesafelere dikkat edilmesi, konut ile yeşil alanların ayrıştırılması gerektiğini vurguladı.