Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirname Değişikliğinin resmi gazetede yayınlanarak yürülüğe girmesinin ardından BRT Habere açıklamada bulundu.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bugüne kadar 11 emirname değişikliği yapıldığını ancak son değişikliğin en sancılı süreç olduğunu vurguladı. Güngördü, bu süreçte halkın isteklerini ve tepkilerini dile getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

“Girne belediyesinin görüşü ortadadır.Girne Belediyesi İmar planını savunmaktadır”diyen Güngördü, imar planı yapılmadan yapılacak emirname değişiklikleri karışıklığa neden olacağını vurguladı.

Girne ve Çatalköy Belediyelerinin, Şehir Planlama dairesi işbirliğiyle, her iki bölgeyi kapsayan bir imar planı hazırlamakta olduğunu ve bu çalışmalar için maddi manevi birçok emek verildiğini söyleyen Güngördü, imar planı olmayan bir kent düşünülemeyeceğini kaydetti.

Emirname değişikliklerinden bir an önce vazgeçilerek,bütün kentlerin imar planlarıyla yönetilmeye başlaması gerektiğini vurgulayan Güngördü, “Girne ve Çatalköy Belediyelerinin, söylemek istediği tek bir şey vardır bizim imar planı sürecimizi engellemesinler. İmar planı sürecimize devam edelim” dedi.

Güngöördü Bu emirname sürecinde çok ciddi değişiklikler olduysa kat sayları, Karşıyaka’dan Esentepe’ye olan bölgede , daha önce bahsedildiği gibi çok fazla miktarda çok katlı binaya izin verildiyse, kahverengi alanların tümü maviye çevrildiyse, çok büyük sıkıntılar yaşayacağız.”diye konuştu.