Kubilay Kurçer

KKTC Su Temini Projesi kapsamında yürütülen kazı çalışmaları Girne’de de sürüyor. Bu kapsamda Girne’de bazı yollar tek yöne düşürüldü, bazı yolların güzergahı değişti. Vatandaş ise kazı çalışmaları ve yaşanan trafik sıkışıklığı nedeniyle sıkıntı yaşıyor ve belediyeyi eleştiriyor. 

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Su Temini Projesi kapsamında yürütülen kazı çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, çalışmaların belediyeyle direkt bir ilgisi olmamasına rağmen halkın sıkıntılarına çözüm bulabilmek adına gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. ADA TV’de Cansu Örmeci’nin sunduğu Öğlen Ajansı programına konuk olan Girne Belediye Başkanı Güngördü, şehir merkezindeki sıkıntıların kısa zamanda ortadan kalkacağını belirterek, halkın sabırlı olmasını istedi. 

“ÇALIŞMALARIN BELEDİYEYLE DİREKT BİR İLGİSİ YOK” 

Konuk olduğu Öğlen Ajansı’nda vatandaşı haklı bulduğunu ifade eden Güngördü, çalışmaların belediyeyle direkt bir ilgisi olmadığını ancak buna rağmen ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade etti. Nidai Güngördü şunları söyledi: 

“Bugünlerde yapılan çalışmalar Girne’nin merkezi doğusunda, mevcut gelecek olan suyu taşıyacak ana boru hatların döşenmesi çalışmalarıdır ve TC devletinin su işleri birimiyle KKTC sudan sorumlu bakanlığın arasındaki protokol gereği yapılan iştir. Bu işin belediye ile direk ilgisi yok. Çatalköy ve Beylerbeyi istikametinin turistik olması yükümüzü arttırmıştır. Su geldiğinde düzgün dağıtılması için yeni boru hatları ve şebekelere ihtiyaç vardır. 

Dolayısıyla minimum kayıpla Türkiye’den gelen suyun evlerimize kadar ulaştırılması gerekir. Biz belediye olarak her gün ilgili birimlerle toplantı yaparak esnafı rahatlatan sulama işlerini yapıyoruz. Kazı faaliyetlerinden dolayı anayollarda yolların yetersiz kalması konusunda vatandaş haklı.” 

“SÜRECİ RAHATLATMAK ADINA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR” 

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, çalışmalar dolayısıyla belediyenin de bir takım sıkıntılar yaşadığını ancak bu süreci rahatlatmak adına çalışmaların sürdüğünü belirterek, yapılan çalışmalara ilişkin şöyle dedi: 

“Zaman zaman belediyenin ana su boruları patlatılıyor, dolayısıyla su vermede sıkıntı çekiyoruz. 3-5 saatlik boru patlaması sonucunun şehre yansıması 5-10 saate denk geliyor. Bu konuda şikayetçi olmamız yanında yönlendirici olarak doğru program yapmak gerekir. Girne Polisi Trafik Müdürüyle tedbirleri gözden geçirme ve Cumartesi, Pazar günlerinde nasıl tedbir alınacağı konusunda görüşme gerçekleştirdik.” 

“BORULARLA İLGİLİ TEST YAPILMADAN YAPBOZ GİBİ AÇILIP KAPANMASI HOŞ OLMAZ” 

Nidai Güngördü, döşenen boruların test olma süresi olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

“Bize gelen rapora göre ‘Erdener Market’ dediğimiz bölgede testler tamamlandı. Karakum’un girişinde testler tamamlanıp boruların üstü örtülecek fakat bu işler süreç alır. Test yapılmadan yap-boz gibi açılıp kapanması hoş değil.” 

“BİRKAÇ GÜN İÇİNDE ŞEHİR MERKEZİ RAHATLAYACAK” 

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, şehir merkezindeki sıkıntıların kısa zamanda ortadan kalkacağını belirtti ve halkın sabırlı olmasını diledi. 

Güngördü, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Şehir sahipsizdir denildiği zaman belli kurumlar zan altında tutulmuş olur. TC ve KKTC arasında olan anlaşmanın çalışmalarının bitmesiyle ilgili sabırlı olmak gerekir. İnsanlarımız sabır gösteriyorlar fakat biraz daha sabırlı olurlarsa birkaç gün içinde boru istikameti Ecevit Caddesi’nin güneyine doğru kazıların başlamasıyla şehir merkezi rahatlayacaktır. Esnafın bu konuda gösterdiği anlayıştan dolayı da teşekkür ederim.”