Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, BRT’de yayınlanan Sabah Rotası programına konuk oldu.

Girne Beyaz Bölge Emirnamesi’nde yapılmak istenen değişikliklerle ilgili de açıklamalarda bulunan Güngördü, sorunların aşılması için İmar Planına geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İmar planı hazırlanmasında yetkili makamın İçişleri Bakanlığı, dolayısıyla Şehircilik Planlama Dairesi olduğuna işaret eden Güngördü,“Girne’de artık Emirname dönemi kapanmalı , İmar Planı’na geçmemiz lazım, 2010 yılında Girne’de Emirname tadilatı yapıldı. 10 kata kadar olan binalara izin verildi. Bu da şehirde tartışma yarattı. 9 Mayıs 2011’den beri Girne’de koşullar uygunsa 10 kata kadar binalara izin veriliyor. Bu konu tartışılırken şehirde farklı görüşler ortaya çıktı. Ancak yatırımcılar istikrardan yana olmalı ” dedi.

Girne Belediye Başkanı Güngördü, “kentte kamusal alan nerede başlayacak, nerede bitecek? Fabrika yapılacaksa nerede yapılacak. Yolların genişliği, yeşil alanlar tüm bunlar imar planının içinde çözülecek” diye konuştu.

“Girne’de sessiz sakin bir yaşam isterseniz bir ev satın alırsınız ansızın yanında disko ya da kaportacı açılabilir” diyen Güngördü, kentin sorunlarının imar planı olmamasından kaynaklandığını ifade etti ve hazırlanacak Girne İmar planının yatırımcı için istikrar getireceğini söyledi.