Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Bayrak Radyosu’nda yayınlanan Günün Panoraması adlı programda, başta Türkiye’den gelen su olmak üzere, Belediyeler Yasası ve Belediye’nin çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Su konusunun artık bir sonuca bağlanması gerektiğini söyleyen Güngördü, “Bu iş artık sonuçlanmalı çünkü biz bütçemizde nereye ne kadar kaynak ayıracağımızı hatta yatırım yapacağımızı bilmemiz gerekir” dedi.

Güngördü, suyun yönetimi konusunda Başbakan Ömer Kalyoncu’nun da kendileri gibi düşünmesinin belediyeleri mutlu ettiğini belirtti.

Nidai Güngördü, “Başbakan bize Türkiye’den gelen mektubu aktardı. Burada suyun Geçitköy barajına gelişinden vatandaşın musluğuna kadar bir özelleştirmeden söz ediliyor. Başbakan Kalyoncu buna karşı olduğunu Türkiye’deki muhataplarına ilettiğini bizimle paylaştı.

Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gideceğini belirtti. Başbakan’ın bu tavrı bizi mutlu etti” dedi.

Su konusunda belediyelerin sürecin dışında bırakılmasının kabul edilebilecek bir durum olmadığına işaret eden Güngördü, “Suda belli noktaları özelleştirebilirsiniz biz buna karşı değiliz ancak yasa gereği belediyelere verilmiş hakları da bu kurumların elinden alamazsınız” dedi.

BESKİ’nin önemli bir kuruluş olduğunu anlatan Güngördü, “Lütfen BESKİ üzerinden kimse popülizm yapmasın bu yapı bir ilktir ve önemlidir. Su konusundaki işbirliği yarın toplu taşımacılık, çöp veya başka konularda belediyelerin birlikte hareket edebileceğinin en büyük göstergesidir” şeklinde konuştu.

Girne Belediye Başkanı Güngördü, yeni Belediyeler Yasasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede ise, yasa katkı anlamında belediyelere önemli bir açılım getirirken, denetlenebilir olması nedeniyle de önemli olduğunu belirtti.

Güngördü, belediyelerin sayısının azaltılmasıyla ilgili bir soruya ise, “Bu sayı 8 veya en çok 10 olmalı. Böylece belediyeler maddi ve manevi olarak daha güçlü bir pozisyona gelir” dedi.

Girne İmar Planıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Güngördü‘ye göre İmar Planı hayati öneme sahip ve hayata geçmesiyle konu siyasilerin iki dudağından çıkıp yasal zemine kavuşacak.