Girne Belediyesi, Lefkoşa-Girne anayolu üzerindeki üst geçitte bulunan çemberde peyzaj çalışması yaptı.

Girne Belediyesi Park-Bahçe Bölümü tarafından Akdeniz bitki örtüsü kullanılarak yapılan çalışmada, Kıbrıs beyaz çakılı ile ahşap görünümlü ayraç kullanıldı. Akdeniz’in dalga ve esintilerini ön plana çıkarmak amacıyla projede peyzaj mimarları tarafından “dalga ve rüzgar motifleri”tasarlandı.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, projede Akdeniz bitki örtüsünden kekik, pembe bodur zakkum, kırmızı Iresine herbstii adlı kurakçıl Akdeniz bitkilerinden yararlanıldı. Proje, mevcut kikiu çim zemin üzerine sigasağaçlarının etrafına damlama sulama yerleştirilerek uygulandı. Çalışmada damlama-sulama sistemi kullanıldı.

GÜNGÖRDÜ: “SÜRÜCÜLER GÜZEL MANZARAYLA KARŞILAŞACAK”

Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Lefkoşa-Girne anayolunu her gün binlerce insanın kullandığını belirterek,yapılan peyzaj çalışması sayesinde yoldan geçen vatandaşların ve turistlerin artık daha güzel bir manzarayla karşılaşacaklarını söyledi.

NidaiGüngördü, çalışmaların, peyzaj mimarları tarafından Akdeniz kavramı ön plana çıkarılarak tasarlandığını ifade etti. Güngördü, sıcak yaz günleri düşünülerek çok su istemeyen bölgenin iklimine ve görselliğine uygun bitki seçildiğini de ekledi.