Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Güngördü, tekerlekli sandalye üzerinde bilet satışını şov için değil, toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kaldırım, yol ve dükkan girişlerinde sorun yaşadıklarını ifade eden Güngördü, Girne kentinin engellilere uygun hale getirilmesi için yapılacak çok şey olduğunu  belirtti. Güngördü, belediye  meclis üyeleriyle birlikte gözlemledikleri eksiklikleri Girne merkezinden başlayan bir program dahilinde  engellilerin kent içi erişim sorunlarını ortadan kaldırılacağını kaydetti..

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de, Girne’de engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla önceki yıllarda de benzeri bir etkinlik gerçekleştirdiklerini anımsatarak, bugünkü etkinliğin  kendilerini duygulandırdığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu himayelerinde, KTOÖD ile Çağdaş Müzik Derneği’nin  işbirliğinde gerçekleşecek Türk Sanat Müziği Koro Konseri, 3 Şubat Salı günü saat 20:00’de, GAÜ Spectrum Kongre Merkezi’nde yer alacak.