Sabahın erken saatlerinde ÖSYM bürosu önünde uzun kuyruk oluşturan öğrencilerin kimisi günboyu bekleyemeyip kayıt yaptırmaktan vazgeçerken kimisi de sabah saatlerinde geldiği merkezden akşam saatlerinde ayrılmak zorunda kaldı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle giriş kapısı değiştirilen ÖSYM merkezinde sıra numaraları da makine yerine elden verilince olanlar oldu. Öğrencilerin sıra alabilmek için birbirlerini ezer duruma geldiği dikkat çekerken, kimiside kuyruğun bitmesini bekledi ancak sıra numarası bitince kayıt yaptıramadan evlerine gitmek zorunda kaldı.

“Bir haftadır kayıt yaptıramadım”

Yeni Bakış’a açıklama yapan öğrencilerden Mehmet Gündüz, söz konusu yoğunluk nedeniyle kaderlerini değiştirecek sınavlara bile girememe tehlikesi ile karşı kaşıya kaldıklarını kaydetti. Yaşanan bu sistemsizlikten kendilerinin sorumlu olmaması gerektiğine dikkat çeken Gündüz,” Bir haftadır kayıt için uğraşıyorum. ALES sınavına yoğunluk nedeniyle kayıt yaptıramadım.  Ne yapalım. Yoğunluk olması ve buna çözüm üretimememesi bizim sorumluluğumuzda değil. Bunu da yetkililer düşünsün” diyerek yaşadığı sorunları aktardı.

“Günlerdir erken saatlerde geliyorum sıra numarası bulamıyorum”

İsmini vermek istemeyen bir başka öğrenci de yaptığı açıklamada, KPSS başvurularının da sona ereceğini ancak günlerdir erken saatlerde gelmesine rağmen sıra numarası bulamadığını kaydetti. Kayıt yaptıramama tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade eden öğrenci, yetkililerin bu duruma bir çözüm üretmeleri çağrısında bulundu.