Ayakkabı dünyası tek düze ve belirli kalıplardaki modellerin yanı sıra, renkli ve bir o kadar çarpıcı modelle de oldukça zengin bir dünya. Gün geçmiyor ki bu renkli dünyadaki tasarımcılar birbirinden ilginç modeller üretmesin. Bildiğiniz ayakkabılara benzemeyen bu modelleri kimler giyer bilinmez, ancak gösteri dünyasındaki çılgın starlar arasında alıcı bulabilecek modeller olduğu da kesin.

Ünlü ayakkabı sitelerinden Ayakkabi.Al, sattıkları Günlük Spor ayakkabı modelleriyle gündeme oturmayı başardılar. Dilerseniz Ayakkabi.Al hangi yönüyle spor ayakkabılar tasarladılar sizlere biraz bahsedeyim.

Ayakkabi.Al günlük spor ayakkabı çeşitleri konusunda oldukça iddialı. Dünyadaki ayak şekline en uygun olan spor ayakkabıyı tasarladığını iddia eden Hakes, ayağın belirli noktalarını tutan kıvrımlı bir ayakkabı üretmiş. Deri materyellerin kullanıldığı, yeşil rengin hakim olduğu bu ayakkabının ayak şekline en uygun ayakkabı olup olmadığı ise adeta bir muamma.

Yine aynı tasarımcının şeffaf platform içinde tarantulanın bulunduğu bir tasarım ayakkabısı da mevcut. Görüntü olarak epey ürkütücü, ama bir o kadar da seksi görünen bu ayakkabılar sanılanın aksine alıcılarını bulmuş. Bu tür ayakkabıları giyen cesur kullanıcılar varken, böyle tasarımların yapılması da gayet doğal.

Bazı ayakkabı tasarımcıları, ayakkabıyı yalnızca giyim aksesuarı olmaktan çıkarmışlar. Ayakkabı üzerinde farklı kullanım amaçları deneyen bir tasarımcı, ayakkabının arkasına şişe açacağı yerleştirmiş. Yine kullanışlı bir Günlük ayakkabı üretmek isteyen bir tasarımcı, ayakkabıları yağmurdan korumak için, şemsiyeli ayakkabı üretmiş. Kış aylarında işe yarayacağı düşünülen bu Spor ayakkabıların kullanımı ne kadar rahat olur gerçekten bir şey söylemek mümkün değil.

Ünlü ayakkabı sitesi ayakkabi.al, günlük pazarda yer aldığı kadar, tasarladığı Günlük Spor ayakkabılarla da dikkat çekiyor. Topukları ters yerde duran ayakkabı modelleri geçtiğimiz yıllarda çok konuşulmuştu. Sıradan topuklu ayakkabılara farklı bir görüntü veren bu model, giyim için pek de rahat görünmüyor.

Aynı zamanda bir origami sanatçısı olan Catherine Meuter, bu sanatı tasarladığı ayakkabılara da yansıtarak bir başka Günlük Spor ayakkabı tasarımına imzasını atmış. Bu tür Spor ayakkabıları tasarlayanlar olduğu kadar alıcıları da mevcut tabi. Dudak uçuklatan fiyatlara satılan bu günlük spor ayakkabılar, ayakkabi.al sitesinde çok uygun fiyatlara satın alınabilir.