KKTC’nin ilk yerli otomobili ‘Günsel’ İstanbul 16. MÜSİAD EXPO fuarında tanıtıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, fuara KKTC şemsiyesi altında katılan yerli otomobil “Günsel”, Türkiye ve uluslararası katılımcılardan büyük ilgi gördü.

TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 16. MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 1. KKTC Fuarı ve Tanıtım Günleri’ni ziyaretinde, Günsel standını da gezdi ve otomobilin teknik ve motor özellikleri hakkında bilgiler aldı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte Günsel’in standını ziyaret etti.

FABRİKANIN TEMELİ 9 ARALIK’TA ATILACAK

Özgürgün, burada YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ile Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel’le de biraraya geldi.

Doç. Dr. İrfan Günsel, KKTC’nin ilk yerli otomobili Günsel’i üretecek fabrikanın temellerinin 9 Aralık’ta KKTC’de atılacağını söyledi.

Günsel’in bir yıl içinde yollarda olmasını planladıklarını da belirten İrfan Günsel’in, iki yıl içinde de seri üretime geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.