Deniz Abidin

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer,Yeni Bakış'a yaptığı açıklamada, devletin müteahitlere yıllardır biriken milyonlarca borcu olduğunu belirtti. Gürcafer, Ersin Tatar'ın Maliye Bakanı olduğu dönemde,maliyenin bütçesinin müsait olmadığı zamanlarda, çıkan çeklerintamamenkarşılıklı iyi niyetle müteahit tarafından bir süre tutulduğunu, ancak şimdi böyle bir uygulamanın kalktığını söyledi. Bu durumun maliyeyi bir nebze rahatlattığını ifade eden Gürcafer, "ben bu uygulamanın kalktığını biliyorum, şu an hala daha yapılıyor mu bilmiyorum" diye konuştu.

"Ülkedeki siyasi istikrar önemli"

Gürcafer, TC'nin ekonomik protokolün imzalanmasında ısrarcı olduğunun altını çizerek, sürekli hükümet değişiminin ise ülke ekonomisini olumsuz etkilediğini söyledi. Gürcafer, sürdürülebilir bir ekonomi yaratmak için ülkedeki siyasi istikrarın önemli olduğunu vurguladı.

Gürcafer şunları söyledi: "Her bir buçuk yılda bir hükümet değişiyor. Bu durum sadece biz müteahitleri değil, tüm toplumu olumsuz etkiler. Bugün müteahitlerin devletten alacağı var ama müteahitlerden alacağı olan esnaf ve yan sektörler de var. Bu zincirleme her kesimi etkiliyor. Şimdi tekrar bir hükümet değişimi söz konusu. Yine moralimiz bozuk, yine umutsuzuz. Son hükümetten müteahitler olarak beklentimiz yüksekti. Ancak yine olmadı. Umudumuz kalmadı"

"Bundan sonra ne yapacaklar ki, umut olsun!"

Gürcafer, aktörlerin hep aynı olduğunu, Meclis'e bakıldığında, hemen hemen hepsinin hükümette görev alan kişiler olduğuna dikkat çekerek, "bugüne kadar kendilerini gösterdiler, bundan sonra ne yapacaklar ki, umut olsun" dedi. Gürcafer şöyle devam etti: "Bir öz eleştiri yapıp, ülkenin bu hale gelmesinde bizim katkımız var diyerek, biraraya gelme sözü verip, gelecek için kendi ayakları üzerinde duracak bir oluşturabilirlerse bu siyasilerden belki bu halkın bir umudu olur. Bugüne kadar siyasi çıkarları hep toplum çıkarlarının önünde oldu"