Ceren ERCİH 

‘Biz çocuklarımızı siyasetçilerin beceriksizliklerine yem etmeyeceğiz’ 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Nupelda Karabuğday’ın sunduğu Öğlen Ajansı programının konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Gürcafer, firmaların çok büyük sıkıntı içinde olduğuna işaret etti. Yarım kalmış inşaatların bitmesi için çok büyük bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Gürcafer, yeni gelen hükümetlerin bir önceki hükümetin yaptıklarını çöpe atmasının bir gelenek haline geldiğini savundu. 

Gürcafer, bunun bir bayrak yarışı gibi düşünülmesi gerektiğini ve yapılan güzel işlerin devamının gelmesi gerektiğini belirtti. Gürcafer, aynı zamanda ülkenin yeniden dizayn edilmesi gerektiğini kaydetti. Çocuklarımız göç etmek istiyor şeklinde konuşan Gürcafer, ‘Biz çocuklarımızı siyasetçilerin beceriksizliklerine yem etmeyeceğiz’ dedi. 

“ÇOK KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA GEREKTİRİYOR” 

Yarım kalan inşaatların tamamlanabilmesi için büyük bir özveriye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Cafer Gürcafer; “Çok kapsamlı bir çalışma gerektiriyor. Hukuki bir süreç var. bu malların üzerinde mahkeme emri ile satış kararları var. Bu ancak şöyle çözülür; mevcut arazinin bir varlık değeri var, insanların alacakları var, inşaatların bitmesi için ihtiyaç duyulan para var. Bu denklem eğer tutarsa müdahale edilip çözülebilir” dedi. 

“YENİ GELEN HÜKÜMET BİR ÖNCEKİ HÜKÜMETİN YAPTIKLARININ TÜMÜNÜ ÇÖPE ATMAK ZORUNDAYMIŞ GİBİ BİR ALGI VAR” 

Yeni gelen hükümetlerin bir önceki hükümetin yapmış olduğu çalışmaları çöpe atılmasının bir gelenek haline geldiğine dikkat çeken Gürcafer, “Bizde sanki yeni gelen hükümet bir önceki hükümetin yaptıklarının tümünü çöpe atmak zorundaymış gibi bir algı vardır. Bu yanlıştır. Devlette devamlılık söz konusudur. Yapılan güzel şeyleri siyasi etiketine bakmaksızın alıp bir bayrak yarışı gibi ileriye götürmeyi düşüneceksiniz” şeklinde açıklamalara yer verdi. 

“FİRMALAR ÇOK BÜYÜK SIKINTILAR İÇERİSİNDEDİR” 

Yeni bir hükümetin oluşmasını beklediklerini vurgulayan Gürcafer, şunları kaydetti; “Bizim artık birilerinin bakan olup da 6 ay staj görür gibi bakanlığı öğrenmeye çalışmasına tahammülümüz yoktur. Firmalar çok büyük sıkıntılar içerisindedir. Köklü çözümler getirecek bir müdahaleye ihtiyacımız vardır bunun içinde yeni hükümetin oluşmasını bekliyoruz.” 

“BU ÜLKEYİ YENİDEN DİZAYN ETMEYE İHTİYACIMIZ VAR” 

Ülkenin birçok şeye ihtiyaç olduğunu ancak bu ihtiyaçların uzmanlaşmış kişi ve kurumlar ile sağlanabileceğini ifade eden Gürcafer, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu ülkenin ekonomik kalkınma planlarının yapılması lazım. Bunlar siyasi atanacak müsteşar ve müdürler tarafından yapılabilecek işler değildir. Bunlar uzmanlık isteyen, üniversitelerimizden olabildiğince yararlanarak yapılabilecek şeylerdir. Bunları yapacak bir hükümete ihtiyacımız vardır. Bu ülkeyi yeniden dizayn etmeye ihtiyacımız vardır. Birçok kurumumuz verimsizleşmiş yozlaşmıştır. Kamuda verimlilik yerlerde sürünmektedir.” 

“ÇOCUKLARIMIZI SİYASETÇİLERİN BECERİKSİZLİKLERİNE YEM ETMEYECEĞİZ” 

Gürcafer, Adadan birçok insanın göç ettiğini ve etmek istediğini hatırlattı ve çocukların siyasilerin beceriksiz iliklerine yem olmayacağını şu sözlerle ifade etti; “Bizim çocuklarımız göç etmeyi düşünüyor. Biz çocuklarımızı siyasetçilerin beceriksizliklerine yem etmeyeceğiz. Bundan dolayı eskisinden çok daha dikkatli, hassas ve çok daha kararlıyız.”