Nadire Bahadi

Hükümetin tartışmalı bir yöntemle YDÜ kuru rektörü Suat Günsel’e verdiği See Side yanındaki denize sıfır arazi nedeniyle dün akşam bölgede gerginlik yaşandı. Suat Günsel tarafından gönderilen bir ekip, araziye inşaat malzemesi sokmak istedi. Arazinin kendi kullanımında olduğunu ve arazi üzerinde hak sahibi olduğunu iddia eden Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, konunun bilgisine getirilmesi ile bölgeye giderek, inşaat malzemesi götüren ekibin araziye girişini engelledi.

Araziye bekçi koydu

Havadis’e konuşan Cafer Gürcafer,  Günsel’e verilen denize sıfır arazinin kendi kullanımında olduğunu ve arazide restoranla bech bar bulunduğunu söyledi. Gürcafer, gece geç saatlerde araziye girişi engellemek için oraya bekçi koyduğunu belirtirken, daha sonra Mağusa Polis Müdürlüğü’ne giderek, şikayetçi olarak ifade verdi.

“Eşdeğerden hak sahibiyim”

Sözkonusu arazinin Sea Side Otel ile alakası bulunmadığını ve eşdeğerciler için rezerv bir arazi olduğunu kaydeden Gürcafer, “Ben de eşdeğerden hak sahibiyim. Üstelik arazi benim kullanımımda. Bu arazinin bana veri,lmesi için de önceden müracaatım var” dedi.

arazi.jpg

Konu polislik

Konunun ilk andan itibaren polisin bilgisine getirildiğini ancak buna rağmen inşaat malzemesi götürme mazeretiyle kullanımındaki araziye girilmek istendiğini kaydeden Gürcafer,  “Araziye  girmelerine izin vermedim. Polise gelerek şikayette bulundum” dedi.

Ara emri başvurusu yapacak

Cafer Gürcafer, konuyu bugün yargıya taşımaya hazırlanıyor. “İlk işim ara emri için yargıya başvurmak olacak” diyen Gürcafer, ara emri dosyaladıktan sonra YİM’de de dava açacağını söyledi.

“Ülkenin sahibi değil”

“Sn. Günsel KKTC’nin ona babasından kaldığını zanneder ama öyle değil. O KKTC’nin sahibi değil. Onun da hakları her KKTC vatandaşı kadardır” diyen Gürcafer, son sözü yargının söyleyeceğini belirtti.  Günsel’in artık KKTC’yi malı gibi görmemesi gerektiğini ifade eden Gürcafer, hükümetin bu tutumunun Anayasaya da aykırı olduğunu, Anayasada eşdeğercinin öncelikli olduğunu vurguladı.

“Ayakları yere bassın”

Gürcafer, “Bu ülkedeki diğer insanlar ne kadar yurttaşsa Suat Günsel de o kadar yurttaş ve hak sahibidir. Bu ülkede benden fazla hakkı yok. Benimle eşit statüdedir. Bunu görsün ona göre davransın” dedi.