Kıbrıs Türk İnşaat Müteahitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, hükümeti eleştirerek, “devletin; sigorta, ihtiyat sandığı, vergi gibi alacaklarını tahsil etme hususunda uygulamakta olduğu ceberut yöntem memleketi kilitleme noktasına getirmiştir” ifadelerini  kullandı.

Gürcafer yaptığı açıklamada, daha fazla beklemeye takat ve tahammülleri kalmadığını dile getirerek, gelinen noktada devletin kendilerine işleri durdurmaktan başka çare  bırakmadığını savundu.

Gürcafer açıklamasında şunları ifade etti:

“Daha fazla beklemeye ne takatimiz ne de tahammülümüz kalmamıştır. Bu iş tam bir rezalete dönüşmüş durumdadır. Gelinen noktada devlet bize işleri durdurmaktan başka çare bırakmamıştır. Devlet kendi ödemesi gerekenlere ne faiz ne de anaparadan herhangi bir ödeme yapmazken, diğer yandan kendi alacaklarını tahsil etme hususunda ortalığı barikatlarla doldurmuş durumdadır. Tefeci faizlerine yakın ceza uygulaması ile başı dik bir biçimde alacaklarını tahsil etme hususunda aslan kesiliyor.

Devletin sigorta, ihtiyat sandığı, vergi gibi alacaklarını tahsil etme hususunda uygulamakta olduğu ceberut yöntem, memleketi kilitleme noktasına getirmiştir. Ancak vatandaşına olan borçları söz konusu olduğunda maalesef ’ne yapalım protokol imzalanmadı’ diyerek başını yere eğebiliyor. Böyle devlet olunmaz. Siz istediğiniz kadar devlet olduğunuzu iddia edin önemli olan halkın ve vatandaşın nazarında ne olduğunuzdur. Ülkem adına üzülerek söylerim ki, halkın genel kanaati devleti yönetenlerin çözüm üretmekten aciz olduğudur. Halkına karşı duyarsız davrandığıdır. Kendini halkın hizmetçisi olarak görmenin tersine davranış içinde olduğudur. Aylardır dile getirdiğimiz ekonominin önünün açılabilmesi için ortaya koyduklarımız hiç konuşulmamış gibi kenarda beklemekte, bizler ise bekletilmekteyiz.”

Birliğin, çözüme hazır hale gelinebilmesi için reformların yapılması, devletin atıl iş gücünün verimli hale getirilebileceği düzenlemeler, Şehir Planlama Dairesi’nin yeniden yapılandırılarak verimlileştirilmesi; “kısaca ülke adına doğru olanları” talep ettiğini belirten Gürcafer, siyasete inançlarının kalmadığı gelinen aşamada eylem yapmaktan başka çareleri kalmadığını kaydetti.