Eniz Orakcıoğlu

Bir gazetede yer alan İzlem Gürçağı’ın İlçe Başkan adaylığının düşebileceği haberi ve UBP tüzüğüne göre Milletvekillerin İlçe Başkanlığı adaylığı için MYK kararı gerektiği ve İzlem Gürçağ’ın adaylığı için karar alınmadığı iddia edilirken, Yeni Bakış’a konuşarak Gürçağ, iddiaların doğru olmadığını belirtti. Gürçağ, hale hazırda MYK’nın oy birliği ile atanmış İlçe Başkanı olduğunu belirterek, “Bundan dolayı da benim aday olmamda hiçbir sakınca yoktur ve tüzüğe de herhangi bir aykırılığı yoktur” dedi.

“Tüzüğe aykırı değil”

Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili ve Girne İlçe Başkanı İzlem Gürçağ,  hakkında çıkan iddialara şu şekilde cevap verdi; “Şu anda ben Merkezi Yönetim Kurulunda toplantıya katılanların oybirliği ile almış olduğu karar doğrultusunda hale hazırda atanmış ilçe başkanıyım. Bundan dolayı da benim aday olmamda hiçbir sakınca yoktur ve tüzüğe de herhangi bir aykırılığı yoktur. Çünkü ben zaten şu anda atanmış bir İlçe Başkanıyım. Kısacası tekrar bir karara ihtiyaç yoktur çünkü zaten varılmış bir karar vardır.”

“Tokalaşmalarım bayramlık değildir”

Cumartesi günü İlçe Başkanlığı’nın 2’inci tur seçiminin gerçekleşeceğini belirten Gürçağ, “Bu anlamda da çalışmalarım devam ediyor. Ben seçildiğim takdirde özelde Ulusal Birlik Partisi, genelde de Girne İlçesi halkı kazanacak. Benim felsefemde doğruluk, dürüstlük ve insana kucak açma vardır. Benim tokalaşmalarım bayramlık değildir. 7/24 halkla iç içe, halkın gönlünde, halkta benim gönlümdedir. Zaten 2 yıllık aktif siyasi hayatımda da bu böyledir, bundan sonra da aynen devam edecektir. Kısacası Girne’nin çehresi değişecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi