Gürler, polisin sadece polis görevi değil sivil hizmet görevlisi ve itfaiye olarak hizmet verdiğini, ciddi anlamda personel eksikliği bulunduğunu, bu sıkıntılar içinde personelin ezildiğini ifade ederek, polisin gerçekten çalıştığını suç ve ölümlü kazaların düştüğünü ancak yeterli olmadığını söyledi.

Ülkeye kamera sistemlerinin kazandırılmasının, suçların aydınlatılması ve suçların azalması için büyük önem taşıdığını ifade eden Gürler, “Özel Güvenlik Yasası”, “Bilişim Suçları Yasası”, “Toplantı ve Yürüyüşler Yasası’nın çıkarılmasının gerekliliği üzerinde durdu.

Gürler, törenlerde yaşanan olaylara da değinerek, bundan sonra günün anlam ve önemini belirten pankartlar dışında bir görüşe izin verilmeyeceğini kaydetti.

Olaylarda “dayak” diye birşey olmadığını ifade eden Gürler, tarafsız ve adil bir şekilde görev yaptıklarını, bunun dışına çıkan personele gerekli işlemlerin yapıldığını belirtti, Başbakana bu konuyla ilgili gerekli yazılı bilgiyi verdiğini de ifade etti.

Gürler, polisin topluma güven verdiğini ve bunun için ciddi bir şekilde çalıştığını ifade ederek, suç olaylarıyla ilgili bilgiler verdi, 3 katillik olayının 3’ünün de aydınlatıldığını, soygun olaylarında yüzde 70 başarı sağlandığını, uyuşturucu olayları konusunda başarılı olunduğunu, suçlarda azalma sağlandığını, ülkede 46 gece kulübü, 86 bet ofisi olduğunu ve gerekli denetimlerin yapıldığını söyledi.

Gürler, toplu taşıma konusunda polisin gerekli denetimleri yaptığını da kaydetti, eleştirilere her zaman açık olduklarını vurguladı.