Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar BRT1’de konuk olduğu Sabah Rotası programında hayat pahalılığının maaşlara yansıtılmasıyla ilgili yeni uygulama hakkında açıklamalar yaptı.

Maaşlar arasındaki uçurumun eleştirildiğini hatırlatan Gürpınar, maaşlara denge getirebilmek için böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Gürpınar, devletin hayat pahalılığı olarak çalışanlara vereceği toplam rakamın oransal olarak değil, eşit olarak verileceğini kaydetti.

Gürpınar, 1 Ocak 2011’den sonra göreve başlayanlar için ek refah artışı verileceğini de açıkladı.

1 Ocak 2011 öncesinde ve sonrasında göreve başlayan kişilerin aynı işi yaptıkları halde eşit ücret almadıklarına dikkat çeken Gürpınar, bu konuda yaşanan sorunun bir günde ortadan kalkamayacağını ancak kademeli olarak barem tablolarını yakınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Hayat pahalılığı oranının 2015’te maaşlara oransal olarak değil eşit bir şekilde yansıtılacağının altını çizen Gürpınar, 2015 yılı sonunda bu konuda bir değerlendirme yapılacağını ve o günkü şartlara göre 2016’nın şekilleneceğini söyledi.

Gürpınar “2016’da aynı uygulama devam da edebilir ya da eski uygulamaya dönülebilir” dedi.

Bakanlığın 2015 yılı için çalışmaları hakkında da bilgi veren Gürpınar öncelikli konular arasında kayıt dışı istihdamla mücadele, KKTC yurttaşlarının istihdamının arttırılması, kadın işgücünün ekonomiye kazandırılması ile iş sağlığı ve güvenliğine yönelik çalışmaların daha da yaygınlaştırılmasını sıraladı.

Bakan Gürpınar istihdamların artması için yeni projeler hazırladıklarını, bu konuda önümüzdeki günlerde müjde vereceklerini sözlerine ekledi.