İlk etabı Karpaz’da hayata geçirilen Turizm Sektörü’nde Mesleki  Eğitim ve İstihdam Projesi’ni yerinde incelemek ve kursiyerlerin sorunları dinlemek amacıyla Kaya Artemis Resort Otel’de toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da katıldı. Gürpınar ayrıca Salamis Hotel’de eğitim gören kursiyerleri ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm ve Spor Bakanlığı ile Esnaf ve Zanaatkârlar Odası işbirliğinde Kaya Artemis Otel,  Nuh’un Gemisi Otel ve Salamis Otel’de yürütülen projeden 60 kişi faydalanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından verilen bilgiye göre, projenin ikinci etabı 30 Mart’ta Girne bölgesinde başlayacak.

GÜRPINAR: “AMACIMIZ GENÇLERİMİZE NİTELİK KAZANDIRMAK”

Projeden yararlanan kursiyerlerle bir araya gelen Gürpınar, turizmin, her geçen gün gelişen ve istihdam olanakları yaratan bir sektör olduğunu söyledi.

Gürpınar konuşmasında,“Projede amacımız gençlerimize nitelik kazandırmak ve iş başında yaşayarak öğrenme metodu kullanarak eksikliklerini gidermektir. Amaç, ülkemize yerel anlamda ekonomiye katkı koyacak elemanlar yetiştirmek.”dedi.

Gürpınar, projenin ikinci etabının 30 Mart tarihinde Girne Bölgesi’nde başlatılacağını açıkladı.

Turizmin ülkede lokomotif sektör olduğuna dikkat çeken Gürpınar, bu sektörde hizmet kalitesini arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

BEROVA: “TEMEL PRENSİP YAŞAM BOYU EĞİTİM”

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel prensiplerinden bir tanesinin yaşam boyu eğitim olduğunu belirtti.

Berova, “Çalışma ve Sosyal Eğitim Bakanlığı, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ve bu yılda Turizm Bakanlığı’nın katılımıyla eğitim programlarımızı devam ettireceğiz. Reel anlamda çalışanların eğitiminden sonra alacağı pozisyon pratikte teknik olacaktır” ifadelerini kullandı.

DİĞER KONUŞMALAR

K.T.Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Eğitim Sorumlusu Taner Akcan da proje kapsamında teorik eğitimlerin tamamlandığını,  pratik eğitimlere geçileceğini ve bu aşamada şeflere büyük görev düştüğünü ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki Teknik Eğitim Dairesi Müdür Muavini Gülşen Hocanın da eğitimlerle turizm sektörüne sertifikalı ve nitelikli çalışan kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

1425470219.jpg

1425470220.jpg

1425470222.jpg