Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ), sözde “Girne Üniversitesi” konusunda Çalışma Dairesi’ne baskı yaptığı ifade edildi. Güvenilir bir kaynaktan elde edilen bilgiye göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Aziz Gürpınar da bakanlıktan ayrıldıktan sonra öğretim üyeliği yapmaya başladığı YDÜ adına ciddi baskı yapıyor. Yüksek İdare Mahkemesi’nin “Girne” ismini kullanmaktan men ettiği fakülteye şirket onay belgesi almak isteyen Çalışma eski Bakanı Aziz Gürpınar’ın, sözde Girne Üniversitesi adına tescil almak için mesaisinin büyük kısmını, bakan iken uhdesinde bulunan Çalışma Dairesi’nde harcadığı iddia edildi.

Herhangi bir güncel şirket onay belgesi sunulmadı

“Cyprus Kyrenia University” üzerinde gerekli ara emirleri bulunmasından dolayı Çalışma Dairesi yasal olarak güncel bir şirket onay belgesi ile yapması gerektiği, ancak herhangi bir güncel şirket onay belgesi sunulamadığı için baskı yöntemiyle işlemin yapılmaya çalışıldığı bildirildi.

Kamu tüzel kişisi olarak tanıtılarak tescil baskısı yapıldı

En son işlem olarak kendilerini kamu tüzel kişisi olarak tanıtılarak tescil yapılması gerekildiğinin baskısı yapıldığı kaydedildi. Tescil işlemlerinin yapılması için bu konuyla ilgili bakanlıktan ve müdürlükten onay geldiği, fakat kişilerin gerekli özveriyi göstermesinden dolayı herhangi bir işlemin yapılmadığı ifade edildi.

Gökçekuş’un imzalı yazısı olduğu belirtildi

Kamu tüzel kişiliğine destek konusunda YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un imzalı yazısı olduğu belirtildi. Kamu tüzel kişisi olduğunu kanıtlamak için ve tescil yapıp yapmama arasında gidip gelinirken bugün YÖDAK ile bağlantı kurulduğunda personelin, üniversite için kamu tüzel kişisinden ziyade bir vakıf veya tüzel kişi olması gerektiği ortaya çıkartıldı. YDÜ’nün bu konuda tescili olmadığı, buna rağmen YÖDAK Başkanı Gökçekuş’un yazı gönderdiği bildirildi.

13115859_10154038097856226_1357899993_n.jpg

Çalışanlar arada kaldı

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan bir kaynak, YİM kararını bilen Çalışma Dairesi çalışanlarının bu baskı karşısında çaresiz kaldıklarını ve ne yapacaklarına karar veremediklerini sözlerine ekledi.