İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, Engelsiz Yaşam Evi ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını, müteahhitlerin boykotu kaldırmasıyla birlikte önümüzdeki hafta ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Mağusa Kale Lions Derneği,  2014-2015 Dönem Başkanı Ayşegül Sevdalı önderliğinde  yürütülen faaliyetlerden elde edilen gelir ile alınan liftli engelli aracını Gazimağusa’daki İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ne bağışladı.

Merkez’de düzenlenen törene İçişleri Ve Çalışma Bakanı Azizi Gürpınar, Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, Milletvekilleri Ahmet Kaşif, Erkut Şahali, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, Bakanlık Müsteşarı Salih Tacan Ersümer ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Öz de katıldı.

Bakan Aziz Gürpınar teslim sırasında yaptığı açıklamada,  anlamlı bir gün yaşadıklarını, İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nin özverili bir şekilde bölgedeki engellilere hizmet verdiğini vurguladı.

Bakan Gürpınar, Merkez’in çeşitli etkinliklerle engellilerin yetenek ve becerilerini artırdığını sosyal hayata hazırladığını bunu yaparken de ulaşımda bazı sorunlar yaşadığını anlattı.

Geçen yıl bakanlık olarak bir araç tahsis ettiklerini ancak bunun yetersiz kaldığını söyleyen Gürpınar, Mağusa Kale Lions Kulübü’nün konuya duyarlılık göstererek  Merkez’e bir araç hibe ettiğini kaydetti.

Mağusa Kale Lions Kulübü’nün duyarlılığının takdire şayan olduğunu belirten Gürpınar, diğer kurumlara ve işadamlarına da örnek olması temennisinde bulundu.

Bakan Gürpınar  Engelsiz Yaşam Evi ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ancak  Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği’nin boykotu nedeniyle hayata geçirilemediğini belirterek, boykotun  da varılan mutabakatla sona ermesinin ardından ihalesine önümüzdeki hafta çıkılacağını söyledi.

Mağusa Kale Lions Kulübü 2014-2015 Dönem Başkanı Ayşegül Sevdalı da araç alımında katkı yapan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek plaket takdim etti.

Merkez’deki çocuklar da havaya balonlar uçurarak mutluluklarını paylaşırken, katılımcılara kendi yaptıkları magnetlerden hediye ettiler.

1443788919.jpg

1443788931.jpg

1443788940.jpg

1443788953.jpg