Golden Tulip Otel’de yer alan etkinliğin açılış konuşmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar yaptı.

Gürpınar’ın konuşmasının ardından, KKTCELL İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı İKYD Başkanı Zühre Aydan Ayaz, “İnsan Yönetiminin Şirket Başarısına Etkisi ve KKTC İnsan Kaynakları Yönetim Derneği” hakkında ve KANER Grup Destek Birimleri Koordinatörü, İKYD Başkan Yardımcısı Ayşe Sevinç Gürünlü ise “İnsan Yönetimi Deyince” konulu sunumlar yaptı..

GÜRPINAR: “ÖNEMLİ BİR BULUŞMA”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar açılışta yaptığı konuşmada, İnsan Kaynakları Yönetim Derneği’nin ilk kez bu kadar geniş katılımlı bir etkinlik düzenlediğini vurgulayarak, bunun insan kaynakları kavramının önemini benimsetip yaygınlaştıracak önemli bir buluşma olduğunu söyledi.

Bugünkü etkinlikle ilgili kendilerine ilk kez işbirliği teklifi geldiğinde severek kabul ettiklerini anlatan Gürpınar, “Bu konu bizim bakanlığımızın görev alanıyla da çok çok yakından ilgilidir” dedi.

Gürpınar, insan kaynakları yöneticilerinin direkt olarak çalışma hayatı içerisinde yer alan insan unsurunun verimliliğini arttırmaya dönük, işverenle çalışanlar arasında köprü kuran konumu nedeniyle işçi- işveren ilişkilerini de düzenlediğine işaret etti.

Bu tür etkinliklerin yayılarak artmasını temenni eden Gürpınar, devlet ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde yürüttükleri projelere örnekler verdi.

Gürpınar, devlet- sivil toplum örgütü işbirliğinde en iyi sonuçların elde edilebileceğine inandığını belirterek, insan gücünü geliştirmek, mevcut potansiyeli daha ileriye taşımak ve işyerlerinde ortaya çıkacak anlaşmazlıkları da medeni ölçülerde çözümlemek için insan kaynakları yöneticilerinin katkılarına ihtiyaç olduğunu vurguladı.