Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Gürpınar ziyarette oda yetkililerine “Gençlerin İstihdamının Desteklenmesi ile Küçük Esnafa Verilecek Sosyal Güvenlik Desteği”  projeleri hakkında bilgi verdi.

Oda bünyesinde faaliyet gösteren ve  çalışma yaşamına ara eleman yetiştirilmesine katkı sağlayan  Çıraklık  ve  Yetişkin Eğitim Merkezi’ni de gezen Gürpınar, merkezde sürdürülen eğitimlere  katılarak öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

“KTEZO’NUN UHDESİNDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARI ÖNEMSİYORUZ”

Gürpınar, Bakanlığın KTEZO’nun uhdesinde yürütülen çalışmaları önemsediğini belirterek, verilen eğitimler ve mezuniyet sonrasındaki sürece katkı yapmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Nitelikli işgücünün pratiğe dönük olarak yaratılmasının önemine dikkat çeken Gürpınar, bu konuda büyük çaba harcayan KTEZO yöneticileri ve öğretmenlere teşekkür etti.

Bakanlık olarak Merkez’den kalfa olarak mezun olanlara iş yeri açabilmeleri için kredi verileceğini açıklayan Gürpınar, amaçlarının ekonomiye nitelikli insan kazandırmak olduğunu söyledi.

Gürpınar, küçük esnafa sosyal güvenlik borçlarını kapatabilmeleri için kredi sağlayacaklarını, ayrıca borcunu zamanında ödeyen esnafa da yakın gelecekte 18 ay boyunca yapacakları yatırımların yüzde 50’sine destek sağlayacaklarını da açıkladı.

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber de, işgücü planlaması konusunda çalıştıklarını, bu süreçte de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın katkılarının yadsınamaz olduğunu söyledi.