Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından verilen bilgiye göre, Aziz Gürpınar, Emir Taşçıoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Makine Mühendisleri Odası yetkililerini makamında kabul etti.

Kabulde yaptığı konuşmada Oda Başkanı Taşçıoğlu, mesleki sorunları Bakan Gürpınar’a aktardı ve asansör montajı projeleri ile ilgili sıkıntılarının çözüme kavuşturulmasını istedi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu’nda enerjiyi üreten meslek dalı olarak  makine mühendislerinin de temsil edilmesi gerektiği görüşünde olduğunu belirten Taşçıoğlu, Kıb-Tek’te Oda’ya temsiliyet hakkı verilmesi gerektiğini savundu.

Taşçıoğlu, egsoz emisyon  ölçümü ile ilgili olarak ise, ölçüm yapan operatörlerin eğitimi ve ölçüm cihazlarının kalibrasyonu için, Makine Mühendisleri Odası ile  birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ise konuşmasında, Makine Mühendisleri Odası ile çalışma yaşamında, iş sağlığı güvenliği alanında  işbirliği içinde olduklarını, Oda üyelerinin  çalışma yaşamında karşılaştığı sorunları aşmak için birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.